Banner 980x90

Ēdinātājs nekomentē, iespējams, salmonelozes uzliesmojumu bērnudārzā Tukumā

Jelgava, 24.okt., LETA. SIA "IKG" īpašniece un vadītāja Ingvilda Grosberga pašlaik nav gatava komentēt, iespējams, salmonelozes uzliesmojumu pirmsskolas izglītības iestādē "Taurenītis" Tukumā.

Grosberga aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņas vadītais uzņēmums nodrošina "Taurenīša" bērnu un darbinieku ēdināšanu, taču apgalvoja, ka pašlaik atrodas ārzemēs un par infekcijas slimības uzliesmojumu bērnudārzā neesot informēta. Turklāt viņa nebija gatava komentēt iespējamās problēmas bērnudārza ēdināšanas blokā, jo vēl nav saņemti analīžu rezultāti.

Tukuma novada Izglītības pārvaldes publiskotā informācija liecina, ka "IKG" ēdināšanu nodrošina vairāk nekā desmit novada izglītības iestādēs, tostarp gandrīz visos bērnudārzos.

"IKG" apgrozījums 2017.gadā pārsniedza divus miljonus eiro, bet peļņa sasniedza 8614 eiro, norādīts "Firmas.lv". Uzņēmums savā 2017.gadā pārskatā skaidroja, ka ēdināšanas pakalpojumus nodrošina arī Rīgas, Ķekavas, Stopiņu un Babītes novadu izglītības iestādēs. Komersants darbojas kopš 1993.gada.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā ir konstatēta infekcijas saslimšana kādā iestādē Tukumā. Kopumā ir zināms par 32 gadījumiem, un starp saslimušajiem esot gan bērni, gan pieaugušie. Četriem no saslimušajiem bijusi nepieciešama hospitalizācija, taču arī šie sasirgušie jau palaisti mājās.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka bērnudārzā noticis salmonelozes uzliesmojums, taču Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja to apstiprināt nevarēja, jo notiek epidemioloģiskā izmeklēšana, lai precīzi noteiktu infekcijas avotu. SPKC pārstāve gan stāstīja, ka jauni slimības gadījumi vairs nav fiksēti.

Par notikušo informēts arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), kas veicis pārbaudi izglītības iestādes ēdināšanas blokā. Dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova aģentūrai LETA stāstīja, ka virtuvē konstatēta higiēnas prasību neievērošana, tāpat uzņēmums, kas nodrošina ēdināšanu bērnudārzā, vieglprātīgi izturējies pret ēdiena uzglabāšanas temperatūrām.

PVD pārstāve atzina, ka ēdināšanas uzņēmums šajā jomā strādā ne pirmo gadu, un iepriekš tas dienesta redzeslokā nav nonācis. Viņa gan neminēja ne uzņēmuma, ne iesaistītās pirmsskolas izglītības iestādes nosaukumu.

Infekcijas slimība konstatēta bērnudārzā "Taurenītis", un izglītības iestādes vadītāja Marija Kazakova stāstīja, ka pašlaik ir noteikta septiņu dienu karantīna, kas nozīmē, ka bērnudārzu var apmeklēt tikai tie bērni, kas slimības uzliesmošanas dienā atradušies iestādē. Taču mācību process traucēts nav, apgalvoja Kazakova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)