Banner 980x90

"Eco Baltia Vide" novadu skolās viesosies ar lekcijām par atkritumu šķirošanu

Lai veicinātu bērniem izpratni un zināšanas par atkritumu problemātiku, to šķirošanas nepieciešamību un iespējām, šopavasar vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia Vide" speciālisti viesosies 13 novadu skolās, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv ziņo uzņēmums. Kopumā līdz mācību gada beigām notiks vairāk nekā 100 nodarbības, kuru laikā skolēni iepazīs, uzzinās, piedalīsies konkursos un diskutēs par atkritumu šķirošanas jautājumiem.

Tāpat SIA "Eco Baltia Vide" visu 13 novadu skolu skolēnus aicina līdz 1.maijam piedalīties radošajos konkursos. 1.-6.klašu skolēniem izsludināts zīmējumu konkurss "Jautrais stikla konteiners". 12 labākie zīmējumi tiks izmantoti kā stikla šķirošanas konteineru uzlīmes, un to darbu autori saņems piedzīvojumu parka "Tarzāns" dāvanu karti 50 EUR vērtībā. Savukārt 7.-12.klašu skolēni aicināti piedalīties foto vai video stāstu konkursā "Labākā vieta stikla konteineram", atraktīvā un interesantā veidā izstāstot un parādot, kur viņu novadā nepieciešams novietot stikla konteinerus un kāpēc tieši šī vieta ir tam piemērota. Četru labāko darbu autori saņems dāvanu kartes piedzīvojumu parkā "Tarzāns" 150 eiro vērtībā. Darbi līdz 1.maijam jānosūta uz e-pastu: esskiroju@vide.ecobaltia.lv, bet balsošana par labākajiem darbiem notiks sociālā tīkla "Facebook" SIA "Eco Baltia Vide" lapā.

Savukārt no 1.jūnija līdz 30.septembrim SIA "Eco Baltia Vide" visos novados, kuros veic atkritumu apsaimniekošanu, rīkos akciju "Sķiro stiklu!". Tās laikā līdz 30.septembrim iedzīvotāju izveidotas komandas varēs pieteikties kāda konkrēta SIA "Eco Baltia Vide" stikla konteinera "apsaimniekošanai", gādājot par to, lai konteiners labi pildītos ar stikla pudelēm un burkām. Noslēgumā četras komandas, kuru gādībā nodotajos stikla konteineros būs sašķirots visvairāk stikla, saņems dāvanu kartes 150 eiro apmērā atpūtai "Līvu akvaparkā". Sīkāka informācija par akciju sekos.

Nodarbības skolēniem un akcija "Šķiro stiklu!" sadarbībā ar AS "Latvijas Zaļais punkts" notiks Mārupes, Ādažu, Babītes, Salaspils, Tukuma, Talsu, Kandavas, Engures, Dundagas, Mērsraga, Jaunpils, Rojas un Siguldas novados. Šajos novados atkritumu apsaimniekošanu nodrošina SIA "Eco Baltia Vide" un Siguldas pilsētas SIA "Jumis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)