Banner 980x90

"Eco Baltia vide" investējusi 2,6 miljonus eiro riepu pārstrādes rūpnīcas izveidei Tukumā

Rīga, 24.jūl., LETA. "Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas uzņēmums "Eco Baltia vide", investējot 2,6 miljonus eiro, Tukumā izveidojis riepu mehāniskās pārstrādes rūpnīcu, aģentūru LETA informēja "Eco Baltia grupas" preses sekretāre Daiga Buča.

Viņa skaidroja, ka pārstrādes rūpnīcā, izmantojot ilgtspējīgas ražošanas metodes, riepas tiks pārstrādātas otrreizējās izejvielās - sasmalcinātās pārslās vai granulās - jaunu produktu ražošanai.

Rūpnīcā galvenokārt paredzēts pārstrādāt Latvijā savāktās riepas, tādējādi būtiski mazinot riepu radīto piesārņojumu.

Nākamnedēļ, 31.jūlijā, notiks riepu pārstrādes rūpnīcas atklāšana. Pasākumā, kas notiks plkst.13 Dienvidu ielā 2, Tukumā, plānots iepazīstināt ar jauno rūpnīcu, tehnoloģijām un riepu pārstrādes procesu, riepu apsaimniekošanu un pārstrādi Latvijā, kā arī informēt par tendencēm atkritumu apsaimniekošanas jomā.

Atklāšanā piedalīsies Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, "Eco Baltia grupas" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs, "Eco Baltia vides" direktors Jānis Aizbalts, Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācijas vadītāja Tīna Lūse un Tukuma domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans.

"Eco Baltia grupas" uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu - sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu. "Eco Baltia grupā" ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija", "Eko Pet" un "Nordic Plast", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas zaļais punkts".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)