Banner 980x90

Džūkstes Pasaku muzejā atklās Imanta Bunkša grāmatu "Ar saknēm savā zemē"

4.decembrī plkst.14.00 Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā, Lancenieku skolā, Tukuma novadā) notiks Imanta Bunkša grāmatas "Ar saknēm savā zemē" atvēršanas svētki, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv pavēstīja Džūkstes Pasaku muzeja vadītāja Regīna Jefremova.

Grāmata ir veltījums viņa pirmajai skolai – Lancenieku skolai, kur tagad atrodas Džūkstes Pasaku muzejs.

Grāmatā ir publicētas atmiņas par Imanta Bunkša dzīves gājumu, dzimto vietu, viņa ģimeni, cilvēkiem un notikumiem Latvijas vēsturē. Grāmatā Imants Bunkšs patriotiski aicina: "Turēsimies stingri ar savām saknēm savā zemē, būsim tai piederīgi, jo mūsu ticība savai zemei ir tieši šīs saknes."

Grāmatas autors lasītājiem uzsver, ka viņam vienmēr bijis svarīgi apzināt: "Kas es esmu, kur ir manas saknes, pēc kā es tiecos, kāds esmu cilvēku vidū, ar ko esmu bagāts un varu dalīties. Tā ir savas esības apziņa, apziņa par savu dzimtu, ģimeni, zemi, kurā esmu piedzimis un uzaudzis, valsti, kurā dzīvoju."

Uz tikšanos ar grāmatas autoru jo īpaši gaidīti Imanta Bunkša skolas biedri no Lancenieku skolas, kurā skolas gaitas autors sācis 1944.gadā, un Džūkstes pamatskolas, kur mācības turpinājis. Pasākumā klausīsimies un dalīsimies ar atmiņu stāstiem.

Ieeja pasākumā ir brīva.

Par Imantu Bunkšu:

Imants Bunkšs dzimis 1937.gada 1.jūlijā Džūkstes pagasta Lancenieku "Kūlaiņos". 1944.gadā sācis mācības Lancenieku skolā, turpinājis - Džūkstes pamatskolā. Imants Bunkšs mācījies Latvijas Universitātes filoloģijas fakultātē un Mūzikas katedrā.

Strādājis Rīgā par latviešu valodas un dziedāšanas skolotāju, tad par direktora vietnieku, Rīgas skolu inspektoru. Vairākus gadus veidojis un organizējis skolēnu literāri izglītojošo žurnālu "Logs".

Pēc Maskavas Valsts Kultūras institūta foto un kino fakultātes beigšanas vairāk nekā divdesmit gadus vadījis skolēnu kinostudiju "Spektrs". Paralēli veidojis sižetus televīzijai, veidojis arī dokumentālas filmas.

Imantu Bunkšu vienmēr pavadījusi kora dziesma. Dziedājis sava bijušā pedagoga Gido Kokara korī "Daina" un Jāņa Dūmiņa vadītajā korī "Rīga", kas aizvedis daudzos ārzemju kora dziesmu konkursos un festivālos un devis iespēju iepazīt citas valstis un cilvēkus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)