Banner 980x90

Durbes pilī atzīmēs fotogrāfa un kultūras pieminekļu pētnieka Vitolda Mašnovska 75 gadu jubileju

Jelgava, 26.okt., LETA. 31.oktobrī plkst.18 Durbes pilī tiks atzīmēta fotogrāfa un kultūras pieminekļu pētnieka Vitolda Mašnovska 75 gadu jubileja, aģentūru LETA informēja Tukuma muzeja Komunikāciju nodaļas vadītāja Krīstīne Ozola.

Pasākumā "Vitolds Mašnovskis - 75 mirkļi" būs iespēja skatīt viņa radītas fotogrāfijas, kas tapušas 50 gadu ilgā laika posma.

Mašnovskis dzimis Tukuma novada Pūrē, studējis ekonomiku. Bijis Tumes ciema Izpildkomitejas priekšsēdētājs, darbojies žurnālistikā, strādājis par Tukuma rajona laikraksta fotokorespondentu, bijis Tukuma mākslas un novadpētniecības muzeja ārštata līdzstrādnieks. Darbojies arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā kā Tukuma rajona galvenais inspektors.

Mašnovskis jau 50 gadus nodarbojas ar fotografēšanu. Sarīkojis vairākas personālizstādes. Viņš ir arī vairāku enciklopēdisku publikāciju autors. Visu mūžu vācis informāciju par Latvijas kultūrvēsturi, kultūras pieminekļiem, arhitektūras un mākslas vēsturi un izveidojis plašu fotoarhīvu un dokumentu krājumu, ko nodevis Herdera institūtam Mārburgā Vācijā.

Mašnovskis ir ne tikai mērķtiecīgi dokumentējis Latvijas kultūrvides izmaiņas, bet arī sagatavojis bagātīgi ilustrētus enciklopēdiskus izdevumus. Patlaban tapšanas stadijā ir jauns enciklopēdiska rakstura darbs, kas veltīts muižām. Veicot apbedījumu, baznīcu un Latvijas muižu fotofiksāciju un papildinot mūsdienu attēlus ar vēsturiskajiem, Mašnovskis ir sagatavojis vērtīgu uzziņu materiālu, kuru nozīmību noteikti novērtēs pētnieki nākotnē, uzsvēra Ozola.

Pasākumā "Vitolds Mašnovskis - 75 mirkļi" muzikālu baudījumu sniegs duets "Pastakaste" ar koncertprogrammu "Visādas mājas".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)