Banner 980x90

Durbes pilī atvērs Māras Zālītes romānu "Paradīzes putni"

Jelgava, 14.febr., LETA. 16.februārī plkst.18 tiks atvērts dzejnieces un dramaturģes Māras Zālītes jaunākais romāns "Paradīzes putni", aģentūru LETA informēja Tukuma muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja Kristīne Ozola.

Zālītes autobiogrāfiskais romāns "Pieci pirksti", ieguvis ne tikai plašu lasītāju, bet arī profesionāļu atzinību, un autore bija solījusi turpinājumu.

"Nu šis brīdis ir pienācis - lasītāji saņem romāna "Pieci pirksti" otro grāmatu "Paradīzes putni". Jaunā prozas darba grodā dramaturģija un precīzās poētiskās detaļas spilgti un nepielūdzami tēlo aprakstīto laikposmu, kas desmitgadīgajai Laurai ir vienīgā realitāte, kurā augt, pieaugt un meklēt patiesību," aprakstīja Ozola.

Zālīte dzimusi 1952.gada 18.februārī Krasnojarskā Krievijā politiski represēto ģimenē. 1956.gadā viņa kopā ar ģimeni atgriezās Latvijā un bērnību pavadīja vectēva mājās Tukuma rajona Slampes pagasta "Kalna Ķivuļos".

Viņas dzeja pirmo reizi publicēta 1971.gadā Tukuma rajona avīzē. Zālītes darbi tulkoti angļu, krievu, zviedru, franču, lietuviešu, igauņu, baltkrievu, gruzīnu, kazahu, kirgīzu, moldāvu, turkmēņu un itāļu valodās.

Grāmata tapusi un izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)