Banner 980x90

Ceļojums – neizmērāms prieks!

Ceļojums ir kā fantastisks sapnis, kurš dara bagātu tā īpašnieku, šī ir vislabākā investīcija, kura nepazūd, tā virza dzīvi, attiecības, biznesu. Mēs nepārdodam preci, mēs pārdodam sajūtas, mēs tās dāvinām, un prieks tiek dāvināts atpakaļ. Tas viss priecē manu sirdi, bagātina dvēseli, to nevar izmērīt...
       
Vairākas reizes gadā tūroperatori rīko informatīvas tūres, kas paredzētas tūrisma aģentūru darbiniekiem. To pamatmērķis ir viesnīcu apskate, lai klientiem varētu ieteikt to labāko un vēlmēm atbilstošāko. Laikā, kad Latvijā bija ziema – šogad tā janvārī bija drēgna un nomākusies –, man bija iespēja piedalīties infotūrē  uz Ēģiptes kūrortu Šarm El Šeihu.

Pirms piekritu doties uz Ēģipti, šaubījos – domāju, ka tur nav droši, vai vispār gribu tur braukt. Tomēr ir arī cits aspekts – ja klienti jautā, kur ziemā var atpūsties, noteikti tā ir Ēģipte, bet es tur neesmu bijusi!                                                        
Jau lidostā mani patīkami pārsteidza vasarīgās izjūtas. Pirms nepilnām piecām stundām biju ziemā, bet nu – vasarā. Silts vējš, saule silda, bet bija dienas, kad arī Ēģiptē vajadzēja siltāku jaku. 

Situācija šajā pilsētā bija stabila. Tankus un bruņotus vīrus neredzēju. Jau ceļā no lidostas līdz viesnīcai veidojās iespaidi par Šarm El Šeikas apkaimi. Visapkārt smiltis, pārakmeņojusies smilšu kalni, daudzviet nepabeigtas celtnes, pamestas ēkas. Vaicājām, kāpēc tā. Arī Ēģiptē bijuši "treknie" gadi un pēc tam krīze. Sāktas būvēt jaunas viesnīcas, tad viss apstājies. To visu redzējām – gan nepabeigtās būves, gan pamestas viesnīcas, kas darbu uzsākušas, bet tad bankrotējušas.  
Nams, kur bija jānakšņo mums, pavēra citu skatu. Krāšņa un apzaļumota teritorija, skaistas ēkas, palmas, baseini, dārzi – kā pasakā. Ja ir vēlme tur nokļūt, jāseko līdzi piedāvājumiem. Ja gadās trāpīt uz pēdējā brīža piedāvājumu, ceļojuma cena var būt līdz 400 eiro. 

Protams, vienas nedēļas laikā nevar paspēt izmantot visas piedāvātās iespējas, kas ir ļoti plašas.
Asu izjūtu cienītājiem patiktu izbraukums ar džipu vai kvadraciklu pa tuksnesi, ar pieturas vietu pie beduīniem, kur var iemalkot tēju vietējā "tējnīcā". Tur piedāvājums ļoti pieticīgs, bet tas ļauj izjust vietējo gaisotni. 

Mūs uzaicināja apmeklēt nakts šovu. Arī Ēģiptē janvārī ap pieciem pēcpusdienā ir satumsis. Devāmies ar autobusu uz tuksnesi, kur ir izveidots grandiozs amfiteātris. Tur, sēžot pie galdiņiem zem zvaigžņotām debesīm un baudot vakariņas, skatījāmies augsta līmeņa šovu "Kleopatra".  Tērpi, izpildījums, noskaņa – viss uzrunāja. Bija izjūta, ka esmu pabijusi tajā laikā, kad dzīvoja Kleopatra. Noteikti der zināt, ka vakari un naktis Ēģiptē ir aukstas. 

Apkopojot statistikas datus, jāteic, ka vairums cilvēku joprojām priekšroku dod ceļošanai grupā. Viņi vēlas svešā valstī ne tikai atpūsties, bet arī  paplašināt savu redzesloku. Pēdējā gada laikā esmu novērojusi, ka aizvien pieaug interese par tā saucamajiem kombinētajiem ceļojumiem. Tas nozīmē, ka dažas dienas ir paredzētas atpūtai, ko ikviens organizē pēc sava prāta, bet pārējās dienas kopā ar citiem grupas dalībniekiem, gida vadībā, tiek apmeklēti dažādi apskates objekti. Agra pavasara, rudens, ziemas periodā lielāka interese ir par siltajām zemēm, kad varu piedāvāt tiešos lidojumus ar atpūtu no tūroperatoriem "TezTour", "NOVATOURS", "ALIDA TURS", "GoAdventure". Runājot par ceļojumiem grupās, gida pavadībā, līdera lomu mūsu pusē ieņem "Impro Ceļojumi". Šogad liela interese ir par Madeiru ar zelta salu Porto Santo, Taizemi, Maltu u.c.

Kopš gada sākuma vērojama aktīva pieteikšanās uz vasaras un rudens ceļojumiem, vairākos maršrutos vairs nav brīvu vietu. Nenokavējiet!
            
Gribu atgādināt, ka Tūrisma aģentūra "SANITA G" sadarbojas ar visiem Latvijas tūroperatoriem un lielāko daļu tūrisma aģentūru, populārākās no tām ir "Impro Ceļojumi", "Jēkaba aģentūra", "Bulta Tūrs", "Sofi Tūre", "Ozolciems", "Remiro Travel", "Laimtūre", "AnsbergsTravel", "Travel RSP" u.c., tāpēc varu droši sacīt, ka tepat, Dobelē, varam atrast ikviena ceļotāja gaumei un vēlmēm atbilstošu braucienu. 

Tūrisma aģentūra Jūs iepriecinās ar personisku un individuālu pieeju!

Laipni lūdzu iegriezties Dobeles tūrisma aģentūrā "SANITA G", Dobelē, Brīvības ielā 10A.
Piezvani: +371 22020608, birojā +371 63720007
Raksti e-pastu: sanitag7@inbox.lv
www.celojumi-sanita.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)