Banner 980x90

Būvnieki izrāda lielu interesi par daudzdzīvokļu nama iznomāšanu Tukuma novada pašvaldībai

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Projektu attīstītāji izrāda lielu interesi par iespēju iznomāt daudzdzīvokļu māju Tukuma novada pašvaldībai, aģentūrai LETA atklāja pašvaldības izpilddirektors Māris Rudaus-Rudovskis.

Pašvaldība atkārtoti pagarinājusi piedāvājumu iesniegšanas termiņu projektiem par daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas iznomāšanu, tagad piedāvājumus var iesniegt līdz 1.jūlijam. Rudaus-Rudovskis skaidro, ka termiņa pagarināšana saistīta ar lielo interesi: "To lūguši uzņēmēji, jo vēlas sagatavot piedāvājumus. Mūsu interesēs ir saņemt kvalitatīvus piedāvājumus, un pāris nedēļas neko nemaina."

Interesi par sadarbību izrāda gan vietējie būvnieki, gan lielie tirgus spēlētāji ar jau sāktiem projektiem un tikai iecerēm. Pašlaik aktīvākie ir pieci līdz septiņi uzņēmumi.

"Lielākā interese ir par iespēju būvēt māju uz pašvaldības zemes, jo pašvaldība līdz mājai nodrošinās ārējās komunikācijas. Taču ir arī tādi, kas gatavi iegādāties zemi citur, bet tas palielina izmaksas," stāsta pašvaldības izpilddirektors.

LETA jau vēstīja, ka, lai izvērtētu iespējas paplašināt Tukuma dzīvojamo fondu un piesaistītu privātā kapitāla investīcijas dzīvojamo ēku celtniecībai, Tukuma novada pašvaldība veic tirgus izpēti nomājamas dzīvojamās platības izveidei Tukumā. Pašvaldības mērķis ir nomāt dzīvojamo platību - gan mazgabarīta dzīvokļus, gan 2-3 istabu dzīvokļus, noslēdzot nomas līgumus uz 20 gadiem ar dzīvojamo ēku projektu attīstītājiem un apsaimniekotājiem.

Iepriekš bija noteikts, ka savus piedāvājumus iespējamie būvnieki un apsaimniekotāji var iesniegt līdz 31.maijam, vēlāk termiņš pagarināts līdz 21.jūnijam.

Nams var atrasties uz pašvaldībai piederoša zemes gabala Smilšu ielā 48, Tukumā. Ēka jāuzceļ divos gados, norāda pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)