Banner 980x90

Bērnudārza "Pasaciņa" siltināšanu Tukumā plāno sākt vasaras sākumā

Jelgava, 28.dec., LETA. 2018.gada vasaras sākumā Tukumā plānots sākt pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" siltināšanu, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Pašlaik bērnudārza "Pasaciņa" energoefektivitātes un remontdarbu veikšanai tiek gatavoti iepirkuma dokumenti. Pašus būvdarbus paredzēts sākt vasaras sākumā.

Tāpat pašvaldībā turpinās bērnudārza "Vālodzīte" energoefektivitātes un remontdarbu tehniskā projekta izstrāde. Šo bērnudārzu paredzēts remontēt 2019.gadā.

Jau vēstīts, ka ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu Tukuma novada pašvaldība iecerējusi paaugstināt divu pirmsskolas izglītības iestāžu energoefektivitāti, kas kopumā varētu izmaksāt 3 521 838 eiro.

Bērnudārza "Pasaciņa" siltināšanā plānots ieguldīt 1 755 872 eiro. Divstāvu ēka ir uzbūvēta 1980.gadā, to apmeklē 231 bērns 11 grupiņās. Ēka tiek ekspluatēta jau 37 gadus, kuru laikā nav veikts komplekss kapitālais remonts un vajadzību veikt energoefektivitātes un pārbūves pasākumus šajā ēkā galvenokārt nosaka ēkas tehniskais stāvoklis.

Projektēšanas uzdevumā papildus energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem iekļauti arī ūdensapgādes un kanalizācijas iekšējo tīklu, ventilācijas, elektroapgādes, vājstrāvu tīklu pārbūves, labiekārtošanas un iekštelpu atjaunošanas darbi, kuri veicami par pašvaldības budžeta līdzekļiem. Savukārt energoefektivitātes uzlabošana paredz logu un ārdurvju maiņu, vējtveru izveidi, fasādes sienu, bēniņu, cokola siltināšanu un jumta remontu, gaismas ķermeņu nomaiņu pret LED tipa gaismekļiem, siltumapgādes infrastruktūras atjaunošanu.

Pašvaldība, iesniedzot projektu, plāno iegūt 343 500 eiro ERAF līdzfinansējumu.

Līdzīgus darbus plānots veikt arī pirmsskolas izglītības iestādē "Vālodzīte", kas izbūvēta 1973.gadā. Bērnudārzu, kurā 44 gadus nav veikts kapitālais remonts, apmeklē 221 bērns 11 grupiņās.

Plānots, ka ERAF segs 314 200 eiro no kopējām 1 765 966 eiro izmaksām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)