Banner 980x90

Ar skolēnu piedalīšanos testē lidostas "Jūrmala" gatavību darbam

Jelgava, 30.nov., LETA. Šonedēļ ar Engures vidusskolas, Lapmežciema pamatskolas un Smārdes pamatskolas skolēnu piedalīšanos testēta lidostas "Jūrmala" gatavība darbam, aģentūra LETA uzzināja Engures novada pašvaldībā.

Skolēni lidostas operatora SIA "Sky port" pārbaudē iesaistīti, lai pārliecinātos, kā funkcionē lidostas tehniskās iekārtas un pasažieru drošības kontroļu loģistika.

Lidostā tika imitēta pasažieru ceļošana uz Tbilisi. Skolēni un pedagogi saņēma biļetes lidojumam uz Gruzijas galvaspilsētu, imitēja arī reģistrāciju lidojumam un bagāžas nodošanu. Pārbaudes laikā tika veikta pasu kontrole, tāpat bija jāveic drošības pārbaude, un visiem interesentiem tika paskaidrots, kā strādā ceļojuma piederumu skeneris un kā lidostas darbinieki attēlos atpazīst lietas, ko ir aizliegts ienest gaisa kuģī.

Skolēni varēja apskatīt tehniku, kas veic darbu uz lidlauka, un divas lidmašīnas.

Kā ziņots, par Tukuma lidostas saimnieka, Engures novadā bāzētā uzņēmuma SIA "Sky Port" stratēģisko investoru kļuvusi Raimonda Kisiela Kiprā reģistrētā kompānija "Kennard Aviation Limited". Kisela uzņēmums no "Sky Port" lielākā akcionāra SIA "Wings 4 Sky Group" iegādājies 19,99% "Sky Port" daļu. Līdz ar to patlaban "Wings 4 Sky Group" pieder 75,75%, "Kennard Aviation Limited" - 20%, bet Engures novada domei - 4,25% "Sky Port" daļu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4,2 miljoni eiro.

Lidostas kapacitāte ļauj optimāli apkalpot sešus reisus dienā, divus reisus vienlaicīgi. Terminālī ir uzgaidāmās telpas aptuveni 120 pasažieriem, VIP telpas, telpas restorānam, kā arī atpūtas telpas stjuartiem un pilotiem.

Tāpat lidostas teritorijā ir stāvvietas 14 lidaparātiem un lidosta var bez problēmām apkalpot lidmašīnas ar 120 pasažieru vietām.

Patlaban lidostā strādā aptuveni 20 cilvēku, savukārt, atjaunojot pilnu tās darbību, darbavietu skaits palielināsies līdz apmēram 120. Uzņēmums problēmas ar darbinieku piesaisti neprognozē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)