Banner 980x90

Ar aprīli Kandavas novada daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji maksās par ūdens patēriņa starpību

Jelgava, 23.janv., LETA. Ar 1.aprīli Kandavas novada daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem tiks piemērota maksa par mājas ūdens patēriņa starpību, ja tāda būs, aģentūra LETA uzzināja SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi".

Turpmāk, ja veidosies starpība starp mājas kopējā ūdens skaitītāja rādījumu un dzīvokļu īpašumos ar skaitītājiem noteikto ūdens patēriņu, ieskaitot arī avārijās un remontā nopludināto ūdens daudzumu, tiks veikts ūdens patēriņa pārrēķins. Dzīvokļa īpašnieks ūdens patēriņa starpību sedz atbilstoši ēkā esošo dzīvokļu skitam, starpību sadalot uz visiem dzīvokļiem. Līdz ar to daļa klientu, saņemot maijā rēķinu par aprīli, ieraudzīs jaunu pozīciju, ja daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai būs veidojusies ūdens starpība.

Jaunā kārtība ietekmēs tos dzīvokļu īpašniekus Kandavā, Kandavas, Cēres, Matkules, Vānes, Zantes un Zemītes pagastos, kuri saņem ūdens piegādes pakalpojumus no SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi", un līdz šim par to nav norēķinājušies pēc komercuzskaites mēraparāta rādījuma, kā tas jau notiek pie citiem apsaimniekotājiem. Privātmāju īpašniekiem nekas nemainīsies, jo to īpašnieki jau tagad norēķinās pēc mājas kopējā ūdens skaitītāja.

Izmaiņas ūdens patēriņa uzskaitē nepieciešamas, jo atbilstoši Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumam SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" bija jāuzstāda aptuveni 100 komercuzskaites skaitītāji daudzdzīvokļu namos, kas prasa ievērojamus darba, laika un finanšu resursus. Tāpēc arī ūdens patēriņa starpību līdz šim nepiemēroja, jo ne visās ēkās bija uzstādīti komercuzskaites mēraparāti.

Pašlaik skaitītāji ir uzstādi visās Kandavas novada pagastu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās un daļā Kandavas. Līdz marta beigām plānots skaitītājus uzstādīt visos namos.

Komunālo pakalpojumu sniedzējs uzsver, ka, nesaņemot maksu par ūdensapgādes pakalpojumiem, tas katru mēnesi cieš zaudējumus. Turklāt situācija, ka privātmāju un citu īpašumu īpašnieki jau tagad norēķinās pēc komercuzskaites mēraparāta rādījuma, bet daļa dzīvokļu īpašnieku nē, nav pieļaujama.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)