Banner 980x90

Apstiprināti Tukuma novada domes vēlēšanu rezultāti

Jelgava, 6.jūn., LETA. Tukuma novada vēlēšanu komisija apstiprinājusi novada domes vēlēšanu rezultātus, aģentūru LETA informēja vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inta Kaminska.

Līdz ar to apstiprināts, ka Tukuma novada domē iekļuvuši Ēriks Lukmans, Modris Liepiņš, Aivars Volfs, Ludmila Reimate, Sergejs Kovaļovs un Normunds Rečs no novadā valdošās partijas "Tukuma pilsētai un novadam". Latvijas Zaļo partiju novada domē pārstāvēs Agris Zvaigzneskalns, Kaspars Liepa un Reinis Duksītis, bet Latvijas Zemnieku savienību Jānis Eisaks un Arvīds Driķis. No "Vienotības" domē ievēlēti Artis Jomerts un Dace Lebeda, no politiskā spēka "No sirds Latvijai" Daiga Reča un Edmunds Grīnbergs, savukārt no nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK domē strādās deputāti Guna Roze un Ilvars Ozoliņš.

Kaminskai neesot informācijas, ka kāds gatavotos pārsūdzēt vēlēšanu rezultātus novadā.

Pašlaik nav zināms arī, kad tiks sasaukta pirmā jaunā sasaukuma domes sēde.

Jau vēstīts, ka Tukuma novada domē būs pārstāvēti seši politiskie spēki, kas ir par diviem vairāk nekā līdzšinējā sasaukumā. Pieaugot partiju skaitam, uz pusi saruka partijas "Tukuma pilsētai un novadam" ieņemamo deputātu vietu skaits.

Aptuveni trešdaļu domes deputātu vietu ieņems partijas "Tukuma pilsētai un novadam" pārstāvji, kuri, saņemot 32,02% vēlētāju atbalstu, aizņems sešas deputātu vietas.

Divtik mazāk vietu pienākas Latvijas Zaļajai partijai, par kuru nobalsoja 19,17% vēlētāju, savukārt pa divām vietām pienāksies četrām politiskajām partijām - "Vienotībai", Latvijas Zemnieku savienībai, "No sirds Latvijai" un nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". Par tām attiecīgi nobalsoja 13,84%, 13,37%, 9,87% un 8,75% vēlētāju.

Novada domē nav iekļuvusi partija "Gods kalpot mūsu Latvijai", kas saņēma tikai 1,65% vēlētāju balsu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)