Banner 980x90

Aizturēta persona, kas nelikumīgi nozāģējusi kokus Engures ezera dabas parkā

Jelgava, 6.jūl., LETA. Patvaļīgais koku cirtējs, kas nedēļas sākumā nozāģējis kokus Engures ezera dabas parkā, ir aizturēts, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) komunikācijas speciālists Ainārs Sedlenieks.

Konstatējot nelikumīgu koku ciršanu dabas parka teritorijā, LVM darbinieki operatīvi atraduši kokmateriālus Engurē. Tāpat noskaidrots cilvēks, kas kokus nozāģējis. Sedlenieks norādīja, ka persona, kas laiku pa laikam nodarbojusies ar patvaļīgu koku ciršanu un kokmateriālu tirdzniecību, nodota policijas rīcībā un savu vainu atzinusi.

"Šogad Engures dabas parka teritorijā konstatēti vairāki atsevišķu koku un koku grupu nelikumīgas zāģēšanas gadījumi. Ar daļu no lietām nodarbojas izmeklētāji, daļā vainīgie savu vainu atzinuši un zaudējumus atlīdzinājuši," informēja LVM pārstāvis.

Jau vēstīts, ka noziegums pastrādāts laikā no 3.jūlija plkst.6 līdz 4.jūlija plkst.8.30. Dabas liegumā nozāģēti pieci augoši koki un viens vēja gāzts koks.

Policija sākusi kriminālprocesu par patvaļīgu koku ciršanu, iznīcināšanu vai bojāšanu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, par ko var sodīt pat ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)