Banner 980x90

Aizdomas par Tukuma peldbaseina diplomdarba nopludināšanu

Kad tukumniece, Jūrmalas viesnīcas "Baltic Beach hotel" administratore Andīna Melne uzzināja par to, ka viņas diplomdarbs mistiskā kārtā kļuvis par darba dokumentu pašvaldības ierēdņu apritē, viņa pati drosmīgi pieteicās uz darba interviju pie Tukuma pilsētas domes izpilddirektora Māra Rudaus-Rudovska un piedāvāja gatavu izstrādātu projektu. 

Melne tikko absolvējusi Latvijas Biznesa koledžu, iegūstot pirmā līmeņa augstāko biznesa izglītību ar īpašu sertifikātu "Personāla vadībā".

Izpilddirektors sākumā skeptiski izturējies pret pārgudro studenti, to pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv pauda Melne, bet pēc tam tas pārtapa lietišķā patīkamā konstruktīvā sarunā, diskutējot kur labāk veidot publisko peldbaseinu - bankrotējušā veikala "Elvi" vietā Kurzemes ielā 48 vai neapbūvētajās Pauzera pļavās, kur blakus ir futbola stadions ar mākslīgo segumu.

Ja žurnālisti nebūtu "uzoduši" šādu lietu un darījuši zināmu sabiedrībai, dome varētu vienoties ar kredītiestādi par "Elvi" telpu atpirkšanu ar ievērojamām atlaidēm, kas apgrūtināts ar aizdevumu. Par to bija panākta provizoriska vienošanās vienu dienu pirms nelaimīgās preses publikācijas. Bet tagad bankas pārstāvji ietiepjas: "Viens miljons latu un ne mazāk!"

Lai šai sabiedriskai celtnei, kas apvienos publisko peldbaseinu, publisko pirti un trenažieru zāli, piesaistītu Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, obligāti jābūt lētai vai bezmaksas pirtij tiem novada iedzīvotājiem, kam mājās nav karstā ūdens.

Pašvaldība šo projektu plāno realizēt pēc Publiskās un Privātās partnerības principiem un šā gada laikā izpilddirektors apņēmies meklēt privātuzņēmēju - stratēģisko partneri, zināja teikt Melne.

Tukuma novada iedzīvotāju aptaujā 2010. līdz 2011.gadā, ko pasūtīja dome, jautājumā, kādus pakalpojumus vajadzētu, no 490 respondentiem 98 norādījuši, ka būtu jāuzceļ publiskais peldbaseins Pauzera pļavās, Smilšu ielā, Irlavā vai Modra Liepiņa vadītajā "Tukuma ledus hallē".

Jau 2008.gada aprīlī Tukuma pilsētas dome apgalvoja žurnālistiem, ka "skiču stadijā ir projekts par sporta halles celtniecību Pauzera pļavās. Mēs esam gatavi celt, bet valstī nav likumi par privātās partnerības izmantošanu šādu objektu celtniecībai. Tiklīdz to sakārtos, sludināsim konkursu". Ir pagājuši četri gadi šim deputātu sasaukumam, bet nekas nav izkustējies no nulles punkta.

Kā zināms, kopš 2011.gada aprīlī pēc apkures katla eksplozijas bankrotēja un slēgts 1990-tajos gados ļoti populārais skaistumkopšanas, veselības un sporta centrs ar peldbaseinu "Harmonija" netālu no Tukuma tirgus, mazpilsēta šajā ziņā ir apdalīta. Tobrīd Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs skaidroja: "Pirts pakalpojumu nodrošināšana nav pašvaldības funkcija, tāpat kā mūsu spēkos nav pārņemt kādu uzņēmumu un šādu pakalpojumu sniegt. Iedzīvotājiem jāsaprot, ka tikai pirts viena pati nav rentabls biznesa pakalpojums, tas var pastāvēt kopā ar citiem pakalpojumiem, kā tas bija "Harmonijā" pirms ugunsgrēka. To apliecina arī tas, ka par šo ēku uzņēmējiem nav intereses. Ja būtu kāds uzņēmējs, kas šādu pakalpojumu sniegtu, mēs saglabātu līdzfinansējumu pensionāriem, kādu nodrošinājām arī iepriekš, un, šķiet, tas bija ap 500 latiem mēnesī."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)