Banner 980x90

Aizdevumi ir rīks finansiālu izaicinājumu risināšanā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Neatliekama ārsta vizīte, pēkšņi izdevumi auto remontam vai arī atlikušas vien dažas dienas līdz regulārajiem ikmēneša ienākumiem – tie ir tikai daži no iemesliem, kad ir nepieciešama finansiālā palīdzība. Aizdevumi var būt risinājums, ja ir pieņemts tik tiešām pārdomāts lēmums. Savukārt, lai pieņemtu pārdomātu lēmumu, vērts apzināties šādus aspektus: aizņēmuma apjoms, atmaksas termiņš, procentu likme, atmaksas termiņa pagarināšana un kreditētāja reputācija.

Aizņemies tik, cik nepieciešams
Pirmkārt, ir jāizvērtē nepieciešamā kredīta summa jeb jāaizņemas tik daudz, cik tiešām ir nepieciešams, jo zināms, ka aizņemties ir viegli, bet atdot – noteikti, ka grūtāk. Vairumā gadījumu aizdevumi ir pieejami šādos apmēros:
- pirmajam kredītam līdz 350 eiro;
- atkārtotiem aizņēmumiem pieejams kredīts līdz 700 eiro.


Jāņem vērā, ka pirmais kredīts ir pieejams ar atmaksas termiņu no 1 līdz 30 dienām. Līdz ar to aizdevumi ir saistības, kas jāizpilda laikā (vēlams atmaksāt naudas summu vismaz 2 stundas līdz darba dienas beigām, izmantojot vienas bankas pakalpojumus).

Salīdzini procentu likmes
Tikpat būtisks aspekts ir procentu likmes lielums, jo no tās ir atkarīgs, cik liela naudas summa būs jāatdod aizdevējam. Tiek izšķirtas 2 veidu procentu likmes:
- gada procentu likme – kopējais maksājums par aizņēmumu gada laikā (robežās no 50 līdz 200%); 
- mēneša procentu likme – papildus summa, kas jāmaksā ik mēnesi (robežās no 5 līdz 20%).


Jāatzīmē, ka dažkārt tiek norādītas divas dažādas procentu likmes. Tādā gadījumā jāizdala gada likme ar 12 un tiek iegūts mēneša procentu maksājumu apjoms. Savukārt, lai jau laikus nodrošinātos pret risku neatmaksāt kredītu laikā, jāizvēlas tāds kreditētājs, kas nodrošina kredītbrīvdienu iespējas.

Aizdevumi pie uzticama kreditētāja
Tikpat svarīga ir arī aizdevēja reputācija, ko visvieglāk ir noskaidrot uzņēmuma mājaslapā, vai izmantojot interneta meklētāju. Klientu viedoklis ir būtisks, jo aizdevumi ir kreditētāju pamatpakalpojums un izšķirīgu lomu var ieņemt tieši citu cilvēku pieredze. Klientu intereses ir Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijas biedra ar 6 gadu pieredzi kredītu izsniegšanā "ViaSMS" prioritāte, kas
- rosina izvērtēt atmaksas iespējas, lai aizdevumi neradītu nepatīkamas atmiņas;
- izsniedz īstermiņa aizdevumus jauniešiem, aktīvajai paaudzei un senioriem;
- katru klientu uztver kā vērtību un prioritāti, piedāvājot individuālus risinājumus.

Izvēlies aizdevumu no "ViaSMS" un iepazīties ar noderīgiem padomiem par naudas ekonomēšanu, budžeta plānošanu un citiem ar finansēm saistītiem jautājumiem uzņēmuma mājaslapā Viasms.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)