Banner 980x90

Āfrikas cūku mēris pirmo reizi konstatēts mežacūkai Engures pagastā

Rīga, 10.sept., LETA. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori pagājušajā nedēļā konstatējuši 15 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, tostarp pirmo reizi vīruss atklāts mežacūkai Engures novada Engures pagastā, liecina PVD publiskotā informācija.

Pagājušajā nedēļā ĀCM saslimšanas gadījumi konstatēti arī trim mežacūkām Saldus novada Lutriņu pagastā, kā arī pa vienai mežacūkai Burtnieku novada Ēveles pagastā, Dagdas novada Svariņu pagastā, Kandavas novada Zantes pagastā, Madonas novada Liezēres pagastā, Talsu novada Laucienes pagastā, Tukuma novada Džūkstes pagastā, Saldus novada Zirņu, Nīgrandes un Saldus pagastos, Vaiņodes novada Embūtes pagastā un Viļakas novada Vecumu pagastā.

Līdz ar to ĀCM šogad kopumā konstatēts 720 mežacūkām 80 novadu 235 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)