Banner 980x90

5 izplatītākie iPhone bojājumi un kā tos novērst 

Gluži tāpat kā citu zīmolu viedtālruņu lietotāji, arī iPhone īpašnieki mēdz saskarties ar dažādiem ierīces darbības traucējumiem. Dažkārt tie saistīti ar kļūdu sistēmā, un ir salīdzinoši vienkārši novēršami. Taču ir arī gadījumi, kad jāmeklē zinoša speciālista palīdzība. Turpinājumā 5 izplatītākie iPhone bojājumi un ieteikumi to risināšanā. 

No ierīces pazuduši dati
Dažkārt pēc iPhone programmatūras atjaunināšanas atklājas, ka no ierīces pazuduši fotoattēli, videoklipi, kontakti, ziņas un cita svarīga informācija. Šādā situācijā glābiņš ir iCloud un iTunes dublējums. Bet, ja vēlies atgūt tikai daļu no nozaudētajiem datiem, palīdzēs lietotne iSkysoft Data Recovery. Ar šīs lietotnes palīdzību iespējams atgūt visu informāciju, kas izdzēsta no iPhone – sākot ar attēliem un kontaktiem, beidzot ar Whatsapp ziņojumiem un failiem. 

Bojājumi, kas radušies mitruma ietekmē 
Ar ūdeni apliets vai baseinā iekritis viedtālrunis diemžēl nav nemaz tik reta parādība. Šajā gadījumā jārēķinās, ka iPhone var rasties neatgriezeniski bojājumi. 

Ja viedtālrunim piekļuvis ūdens, nosusini ierīci dvielī un izņem SIM karti. Kad tas ir pilnībā nožuvis, mēģini to ieslēgt, lai novērtētu situāciju. 

Ja telefons saskāries ar ūdeni, svarīgi arī ievērot visus drošības pasākumus. Nekādā gadījumā: 
• nemēģini telefonu uzreiz ieslēgt vai pievienot strāvai
• tālruņa žāvēšanai neizmanto matu fēnu vai citas sildierīces
• nenovieto tālruni nevārītos rīsos, jo pastāv risks, ka tie iekļūs ierīcē un izraisīs lielākus bojājumus

Ieslēdzot ūdens bojāto ierīci, ir divas iespējas – tālrunis sāk darboties, bet dati ir pazuduši, vai arī tas neieslēdzas vispār. Pazaudētos datus jebkurā gadījumā iespējams atgūt ar iCloud vai iTune starpniecību. 


Melns ekrāns 
Trieciens, ūdens ietekme, ļaunprātīga programmatūra vai kļūdas lietotnes atjaunināšanā var izraisīt tā saucamo melnā ekrāna problēmu. Lai to novērstu, vispirms pilnībā uzlādē savu iPhone – tā iespējams pārliecināties, ka pie vainas nav akumulatora darbības traucējumi. Ja problēma joprojām pastāv, jāatjauno tālruņa rūpnīcas iestatījumi. Jārēķinās gan, ka tādā veidā tiks zaudēti visi telefonā saglabātie dati. 

Pārkarsusi ierīce 
Vai esi saskāries ar ziņojumu "Ierīcei ir jāatdziest pirms varat turpināt to lietot"? Lai novērstu šo problēmu, novieto iPhone vēsākā vietā, prom no karstuma vai tiešiem saules stariem. Noņem iPhone korpusu un uz brīdi pārtrauc tā lietošanu. Vai vēl labāk – izslēdz ierīci pavisam. Šajā gadījumā palīdzēt var arī iPhone iestatījumu atiestatīšana un programmatūras atjaunināšana. 

Nereaģējošs ekrāns 
Ja ekrāns nereaģē uz darbībām, pārliecinies, ka tas ir tīrs un sauss. Pēc tam restartē ierīci, un ekrānam atkal vajadzētu darboties. Ja tas nepalīdz, izdzēs kešatmiņas datus un atbrīvo vietu iOS krātuvē. 

Gadījumā, ja iPhone ekrāns ir bojāts, ierīce jānogādā Apple servisā, kur tas tiks labots vai nomainīts.

Ja nepieciešams nopietnāks remonts 
Ir virkne sīku problēmu, ko var novērst paša spēkiem – piemēram, restartējot telefonu vai atjaunojot tālruņa rūpnīcas iestatījumus. Tomēr dažkārt viedierīces bojājums ir tik liels, ka nepieciešams nopietnāks remonts. Visdrošāk iPhone remontu veikt Apple servisā. Tas specializējas tieši šī zīmola ierīču apkopē un remontā, tādēļ servisa meistari var precīzi novērtēt situāciju un piedāvāt labāko risinājumu. 
Apple serviss piedāvā plašu pakalpojumu klāstu – bojājumu diagnostiku, datu pārnešanu, tālruņa ekrāna maiņu, ierīces pārinstalāciju un sistēmas uzlabojumus, lai atjaunotu pareizu iPhone darbību. 

Lai arī cik uzticams būtu iPhone, tā darbība atkarīga no vairākiem faktoriem – gan apkārtējās vides ietekmes, gan kļūdām ierīces sistēmā. Dažkārt risinājums ir vienkāršs, bet ir gadījumi, kad nepieciešams nopietnāks tālruņa remonts. Vislabāk to uzticēt sertificētam Apple servisam, kur pieejamas zinošu speciālistu konsultācijas un atbilstošs aprīkojums, kas ļauj precīzi diagnosticēt problēmu un to kvalitatīvi novērst. 

Ieskaties un uzzini vairāk https://capital.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)