Banner 980x90

VVD vērsīsies policijā par konstatētiem pārkāpumiem Cēres pagasta atkritumu apsaimniekotāja "Galangal" darbībā

Rīga, 27.nov., LETA. Valsts vides dienests (VVD) vērsīsies policijā par Cēres pagasta "Priedītēs" nelegāli izvietotajiem atkritumiem un konstatētajiem pārkāpumiem atkritumu apsaimniekotāja SIA "Galangal" darbībā, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

VVD pārstāve skaidroja, ka uzņēmējs no Skandināvijas valstīm ievesto atkritumu piegādes pavadzīmēs bija norādījis realitātei neatbilstošu kravas galamērķi - Sējas novadu, nevis Cēres pagasta "Priedītes", kur atkritumi tika izkrauti.

Ņemot vērā to, ka kravas pavaddokumentos norādītā izkraušanas vieta nesakrita ar kravas faktisko izkraušanas vietu, VVD Ventspils reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektori dokumentēja izkraušanas darbus fotogrāfijās un pieprasīja paskaidrojumus no uzņēmuma īpašnieka un vadītāja Roberta Redko. Par notikušo VVD ir informējis arī Norvēģijas atbildīgās iestādes.

"Laika posmā no nelegālo atkritumu konstatēšanas dienas līdz šim brīdim VVD veikts intensīvs darbs, lai novērstu likuma pārkāpumu - panāktu, lai vainīgie atbilstoši likumā noteiktajam tiktu sodīti, kā arī tiek veiktas visas iespējamās darbības, lai zemes īpašnieks piespiedu kārtā veiktu teritorijas sakopšanu," uzsvēra Bukleviča.

VVD ieskatā, "Priedīšu" teritorijas sakopšana un attīrīšana no nelegālajiem plastmasas atkritumiem ir uzņēmuma pienākums, un tas jāpaveic līdz šī gada 20.decembrim.

Pēc VVD pārstāvju paustā, dienesta inspektori jau iepriekš pārbaužu laikā atklāja, ka "Galangal" atkritumu pārkraušana, šķirošana un uzglabāšana nenotiek saskaņā ar tiem nosacījumiem, kas izvirzīti uzņēmumam izsniegtajā atkritumu apsaimniekošanas atļaujā. VVD vides inspektors uzņēmuma pārstāvim ir uzlicis par pienākumu iežogot teritoriju, lai tajā nevarētu iekļūt nepiederošas personas, un pārvietot atkritumus uz uzglabāšanai piemērotu vietu, jo pašlaik tie atrodas āra teritorijā bez atbilstoša ūdensnecaurlaidīga seguma.

Kā ziņots, Kandavas novada pašvaldība pauda bažas par aizdomīgu atkritumu glabātuvi Cēres pagasta "Priedītēs", kur nenorobežotā teritorijā atrodas dažādi plastmasas atkritumi un lietotās automašīnu riepas.

Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede (LZP) iepriekš aģentūrai LETA stāstīja, ka atkritumu apjoms objektā aug, un par savām bažām pašvaldība jau ziņojusi atbildīgajām instancēm. Priedes pārstāvētā partija pirmdien arī paziņoja, ka atklātajā izgāztuvē daļa plastmasas atkritumu atrodas zem klajas debess un novietoti uz grunts, nevis asfaltēta seguma, bet nolietotās automašīnu riepas samestas kaudzē objektam pieguļošajā pļavā.

Bukleviča aģentūrai LETA skaidroja, ka par šo teritoriju dienestam ir zināms, un inspektori jau ilgāku laiku seko līdzi tajā notiekošajam, analizējot apsaimniekotās atkritumu plūsmas. Viņa arī norādīja, ka "Priedītēs" izkrauta viena no nelikumīgi ievestajām pārrobežu atkritumu kravām, par kurām sabiedrība tika informēta aizvadītajā ceturtdienā.

Ar teritorijas īpašnieku, Kandavā reģistrēto SIA "Galangal", aģentūrai LETA pašlaik nav izdevies sazināties. "Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmums nodarbojas ar smaržu un kosmētikas līdzekļu vairumtirdzniecību. Pērn komersanta apgrozījums bijis 344 890 eiro, bet peļņa 3094 eiro. Redko ir vienīgais "Galangal" īpašnieks un vadītājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)