Banner 980x90

Vīna darītava Kandavas novadā ieguldīs 63 750 eiro jaunas ražotnes izveidē

Jelgava, 14.dec., LETA. SIA "Tēviņi" Kandavas novadā, īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstīto projektu, plāno ieguldīt 63 750 eiro jaunas vīna ražotnes izveidē, aģentūra LETA uzzināja Kandavas novada domē.

Projekta "Tēviņu" mājas vīna darītavas attīstība" mērķis ir attīstīt vīna ražošanas uzņēmējdarbību, veicot jaunas ēkas būvniecības darbus un iegādājoties pamatlīdzekļus. Īstenojot projektu, plānots paplašināt ražošanas telpas, lai palielinātu produkcijas apjomu un radītu jaunus produktus, kā arī efektivizētu lauksaimniecības produktu pārstrādi.

Līdz šim mājas vīna ražošana, uzglabāšana, degustācija un tirgošana notika daļā no dzīvojamās ēkas. Telpas ēkas pirmajā stāvā un pagrabstāvā ir atdalītas no pārējās mājas daļas ar atsevišķu ieeju no ārpuses. Bet, lai palielinātu ražošanas apjomus, ir nepieciešamas lielākas telpas. Arī esošais aprīkojums un iekārtas nav pietiekams, lai ražotu lielāku apjomu kvalitatīva produkta un tāpēc ar šā projekta palīdzību paredzēts uzbūvēt jaunu ražošanas ēku un iegādāties pamatlīdzekļus vīna ražošanai, uzglabāšanai un realizācijai, uzsvēra uzņēmumā. Jaunajā ēkā atradīsies ražošanas, augļu un ogu uzglabāšanas, pārstrādes telpas un plašāka tirdzniecības telpa produkcijas realizēšanai.

Vīna darītavā tiek gatavoti sausie, pussausie, saldie vīni no āboliem, paradīzes āboliem, aronijām, pīlādžiem, avenēm, zemenēm, ērkšķogām, mellenēm, jāņogām, upenēm, korintēm, plūškoka ogām, plūmēm, brūklenēm, medus un pienenēm.

Plānotā projekta attiecināmo izmaksu summa ir 63 750 eiro, tajā skaitā ELFLA līdzfinansējums 44 625 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Tēviņu" īpašnieks ir Ivo Immermanis. 2012.gadā dibinātā uzņēmuma pagrozījums pērn bijis 20 442 eiro, bet peļņa sasniegusi 7406 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)