Banner 980x90

VID reģistrējis Latvijā pirmo kases sistēmu autostāvvietu apmaksai

Rīga, 10.aug., LETA. Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir reģistrējis Latvijā pirmo sertificēto kases sistēmu, kas paredzēta autostāvvietu, iebraukšanas nodevas pilsētā un citu maksājumu pieņemšanai, informēja kases sistēmu apkalpojošais uzņēmuma SIA "BMS Tehnoloģija" pārstāvis Ivars Liepa.

Sertificētā kases sistēma paredzēta maksājumu pieņemšanai par automašīnas stāvvietu, iebraukšanu slēgtā teritorijā un nodevu iebraukšanai pilsētās kā, piemēram, Jūrmalā, kā arī citus maksājumus ar monētām vai bankas kartēm.

Šobrīd šādi apmaksas automāti tiek izmantoti Rīgas un Daugavpils pilsētu maksas autostāvvietās, Jūrmalas pilsētas iebraukšanas nodevas iekasēšanas vietās un vairākās privātās autostāvvietās.

Līdz ar jauno kases aparātu sistēmas ieviešanas regulējumu, uzņēmumam bija nepieciešams ieguldīt papildu investīcijas jauna kases sistēmas programmnodrošinājuma izstrādē un biznesa strukturizēšanā, atzīmēja Liepa. Tiesa, ieguldīto investīciju apjomu viņš nenorādīja.

"Esam ieguldījuši daudz darba, laika un investīcijas, lai būtu gatavi jaunajām kases aparātu tehniskajām prasībām. Jaunas un pielāgotas programmas izveide ilgusi vairāk nekā pusgadu, kam sekoja dažu mēnešu sertificēšanas process. Līdz ar sertifikācijas saņemšanu, esam sākuši esošo klientu kases aparātu pielāgošanu jaunajai sistēmai" skaidroja Liepa.

SIA "BMS Tehnoloģija" ir Latvijas uzņēmums, kas nodrošina intelektuālās sistēmas mūsdienu pilsētas dažādās jomās, tajā skaitā programmnodrošinājuma izstrādi atbilstoši klienta vajadzībām, iekārtu piegādi un uzstādīšanu, ikdienas apkalpošanu un remontu, kā arī to statusu monitoringu. Uzņēmums Latvijā apkalpo klientus ar aptuveni 350 kases aparātiem, kam tiks veikta pielāgošana jaunajai sertificētajai kases sistēmai.

"BMS Tehnoloģija" dibināta 2000.gadā un tās pamatkapitāls ir 976 090 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 16,282 miljoni eiro, bet peļņa - 1,351 miljons eiro. "BMS Tehnoloģija" pieder Andrejam Blažko, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)