Banner 980x90

VARAM parlamentārais sekretārs Tukumā uzsver Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru nozīmību reģionos

Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Otrdien, 9.augustā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas izbraukuma sēdē Tukumā. Tās laikā J.Eglīts uzsvēra Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) nozīmību reģionos.

VPVKAC izveide ir mērķtiecīgs VARAM politikas rezultāts. "VARAM ciešā sadarbība ar pašvaldībām ir nodrošinājusi, ka publiskie pakalpojumi ir kļuvuši pieejamāki ikvienam Latvijas iedzīvotājam un uzņēmējam. Vislielākie ieguvēju no šādu centru izveides Latvijā ir novadu iedzīvotāji, kuri nepieciešamos pakalpojumus saņem ātrāk, ērtāk un izdevīgāk! Mūsu kopējais uzdevums ir radīt ikvienam iespējas jautājumus risināt tuvāk mājām," uzsver Jānis Eglīts.

Pašlaik kopējais pakalpojumu vadības sistēmā reģistrētais pakalpojumu skaits ir 25,5 tūkst. No tiem saņemti 16,65 tūkst. pieteikumi VSAA pakalpojumiem, 2,5 tūkst. - pieteikumi VID pakalpojumiem un sniegtas 6,3 tūkst. konsultācijas. Turklāt šis pakalpojumu skaits pakāpeniski pieaug.

Tikšanās laikā tika analizēts līdz šim paveiktais, kā arī diskutēts par turpmāko rīcību VPVKAC darbības uzlabošanai un pilnveidošanai.

Tāpat tika atzīmēts, ka tieši Tukuma novada pašvaldībā atklāja pirmo reģionālās nozīmes attīstības centru, kurā pieņem pieteikumus gan valsts pakalpojumiem, gan pašvaldību pakalpojumiem vienuviet.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)