Banner 980x90

Ugunsgrēks izpostījis vienu no lielākajām Kandavas pagasta zemnieku saimniecībām

Rīga, 12.dec., LETA. Pirmdienas vakarā ugunsgrēks izpostījis vienu no lielākajām Kandavas novada zemnieku saimniecībām, noskaidroja aģentūra LETA.

Saimniecībā "Mazkraukļi" nodegusi kūts, piebūve, traktors un tehnoloģiskā iekārta. Kandavas novada dome aicina iedzīvotājus savu iespēju robežās atbalstīt ugunsnelaimē cietušo zemnieku saimniecību ar materiāliem jumta seguma nomaiņai, kā arī iespējamo cita veida palīdzību.

"Mazkraukļos" aģentūrai LETA pastāstīja, ka visvairāk saimniecībai nepieciešami kokmateriāli, lai atjaunotu būves. Nodegušais īpašums nav bijis apdrošināts, jo dažādu birokrātisku aizķeršanās dēļ aizkavējusies tā nodošana ekspluatācijā.

Saimniecības pārstāvji nepieļauj, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana, arī ugunsdzēsēji esot atzinuši, ka uguns ēkām nav pielaista apzināti.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Jānim Konošonokam piederošā saimniecība "Mazkraukļi" dibināta 1992.gadā. Saimniecība nodarbojas ar augkopību un lopkopību.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēks ar cietušo izcēlās pirmdienas vakarā Kandavas novadā. Plkst.21.35 ugunsdzēsēji saņēma informāciju par degošu kūts ēku. Ierodoties notikuma vietā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki konstatēja, ka kūts un tās piebūve deg ar atklātu liesmu, kas strauji izplatās. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji no degošās ēkas jau bija evakuējuši 36 liellopus.

Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam apskatei.

Ap pusnakti šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt. Liesmas bija skārušas 250 kvadrātmetru lielu platību - kūts ēku, tās piebūvi, traktoru un tehnoloģisko iekārtu. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Zemītes brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda, kā arī tika izmantota īpašnieka traktortehnika. Plkst.3 ugunsgrēku izdevās pilnībā likvidēt, tādējādi no liesmām nosargājot daļu kūts ēkas un arī blakus esošo šķūni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)