Banner 980x90

Ugunsgrēkā Tukuma novadā gājis bojā cilvēks

Rīga, 4.febr., LETA. Svētdien dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Tukuma novadā gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļā.

Izsaukumu uz traģisko ugunsgrēku VUGD saņēma svētdienas agrā rītā - plkst.4.52. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 90 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts.

Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Ugunsgrēku likvidēt izdevās plkst.10.41.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji devušies dzēst arī degošus atkritumus, skaidas, papīrus, elektrības vadus, sadzīves mantas, galdu, elektrības stabu, divas cepeškrāsnis, bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu, divas garāžas, vieglo automašīnu, dzīvojamo vagoniņu un citas degošas lietas.

Brīvdienās īpaši bieži - deviņos gadījumos - dzēsti dūmvados aizdegušies sodrēji. Šogad kopumā ugunsdzēsēji izbraukuši jau uz vairāk nekā 100 šādiem ugunsgrēkiem. Ņemot vērā minēto, VUGD atgādina, ka netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams, jo, sadegot jebkuram cietajam kurināmajam, uz skursteņa iekšējās virsmas veidojas kvēpu, sodrēju un darvas nosēdumi, kas, laikus nenotīrīti, labākajā gadījumā samazina apkures ierīces darbības efektivitāti, bet sliktākajā - var izraisīt intensīvu šo produktu degšanu.

VUGD aicina visas apkures sezonas laikā regulāri pārbaudīt apkures ierīču stāvokli, kā arī uzstādīt telpās dūmu detektorus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)