Banner 980x90

Tukuma slimnīcas vadītāja pozitīvi raugās uz iespēju piesaistīt mediķus reģioniem ar papildu maksājumu palīdzību

Jelgava, 22.marts, LETA. Veselības ministrijas (VM) plānotie vienreizējie un ikmēneša maksājumi mediķu piesaistei slimnīcām ārpus Rīgas ir viens no instrumentiem, kas varētu darboties, aģentūrai LETA pauda Tukuma slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča.

"Mēs jau esam to piedzīvojuši. Jā, tā bija padomju laika "sadale", bet daudzi no speciālistiem, kas toreiz sāka darbu, pie mums strādā joprojām," stāstīja slimnīcas vadītāja.

Viņa ir pārliecināta, ka maksājumi no valsts ir viens no argumentiem, kas jaunos speciālistus varētu piesaistīt reģioniem, savukārt pašvaldības kā papildu stimulu piedāvā dzīvesvietu, bērnudārzus mediķu bērniem un citus atbalsta instrumentus.

"Mūsdienās attālumi neko vairs neizsaka, daudziem ir automašīnas. Un arī reģionos var labi dzīvot," Rabkeviča pārliecināta, ka valsts atbalsta instrumenti motivēs speciālistus izvēlēties darbu ārpus Rīgas.

Jau vēstīts, ka VM ar vienreizēju un ikmēneša papildu maksājumu palīdzību cer piesaistīt mediķus darbam ārpus Rīgas.

To paredz valdībā atbalstītais VM noteikumu projekts "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.5. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieejamību ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām, kas sniedz pakalpojumus prioritārajās veselības jomās iedzīvotājiem, kas dzīvo ārpus Rīgas" īstenošanas noteikumi".

Vienreizējās kompensācijas, kā arī ikmēneša kompensācijas plānots izmaksāt ārstniecības personām, kas strādās ģimenes ārstu praksēs un stacionārajās iestādēs, kā arī ambulatorajā psihiatrijā un Neatliekamās medicīniskā dienestā ārpus Rīgas. Ņemot vērā, ka stacionārajās ārstniecības iestādēs strādājošie sniedz arī ambulatoros pakalpojumus, tad arī sekundāro ambulatoro pakalpojumu pieejamība reģionos tiks uzlabota ar šo atbalstu, norāda ministrijā.

Vienreizējā kompensācija plānota piecu mēnešalgu apmērā, kā arī paredzēta papildu kompensācija vienas mēnešalgas apmērā par katru ģimenes locekli, šādi nodrošinot, ka darbu reģionos izvēlas arī cilvēki ar ģimenēm.

Savukārt ikmēneša kompensāciju 200 eiro apmērā uzturēšanās izmaksu segšanai plānots izmaksāt pirmajā gadā. Otrā gada pirmajos sešos mēnešos plānots maksāt 70% no minētajiem 200 eiro, bet atlikušajā pusgadā - 30% no 200 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)