Banner 980x90

Tukuma slimnīcas vadība: Čakša zina, kas notiek slimnīcās

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītā veselības ministra amata kandidāte, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vadītāja Anda Čakša zina, kas notiek slimnīcās, ka tām trūkst finansējuma, tāpēc viņas kandidatūra veselības ministra amatam vērtējama pozitīvi, aģentūrai LETA pauda Tukuma slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča.

"Čakša vada lielu veselības aprūpes iestādi un zina, kas notiek slimnīcās - par nepietiekamo finansējumu un to, ka, slimniekam nonākot mūsu ārstniecības iestādēs, mums jācīnās jau ar problēmu sekām, arī ar sociālajām sekām, tāpēc pašlaik viņas kandidatūrā saredzu vairāk pozitīvā," Rabkeviča pārliecināta, ka Čakšas pluss ir līdzšinējais darbs BKUS.

Tukuma slimnīcas vadītāja gan atzīst, ka viņai visi notikumi, kas sākušies līdz ar iepriekšējā nozares ministra Gunta Belēviča demisiju, bija pārsteigums. "Daudzas lietas bija iesāktas. Jā, protams, var runāt par darba metodēm, taču tik un tā esmu pārsteigta," pauda Rabkeviča.

Reģionālās slimnīcas vadītāja ir pārliecināta, ka, ja arī obligātās veselības apdrošināšanas sistēma netiks ieviesta jaunās ministres vadībā, tik un tā Latvijā tā ar laiku sāks darboties: "Mums nekas cits neatliks, daudzviet pasaulē tā strādā. Lielākais jautājums ir, kas būs maksātājs, kāda ir mūsu iedzīvotāju maksātspēja. Es gan nedomāju, ka sistēmai būtu jāpiesaista privātais apdrošinātājs, atbildība jāuzņemas valstij."

LETA jau vēstīja, ka ZZS šodien nolēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Čakšas kandidatūru.

ZZS valde pauda atbalstu premjera virzītajai veselības ministra amata kandidātei.

Šī kandidatūra vēl tiks apspriesta ar koalīcijas partneriem, un Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā.

Līdzšinējais veselības ministrs Guntis Belēvičs piektdien atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)