Banner 980x90

Tukuma slimnīca plāno iegādāties datortomogrāfu par aptuveni 340 000 eiro

Vairākām pašvaldībām piederošā SIA "Tukuma slimnīca" plāno iegādāties datortomogrāfu par aptuveni 340 000 eiro, tādēļ gada nogalē šī iecere tiek saskaņota pašvaldībās, kuras ir slimnīcas līdzīpašnieces, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Tukuma novada dome decembrī jau nolēmusi atļaut slimnīcai veikt iepirkuma procedūru datortomogrāfa iekārtas iegādei, un pēc iepirkuma procedūras veikšanas Tukuma novada dome plāno lūgt aizdevumu bankā un piešķirt SIA "Tukuma slimnīca" finanšu līdzekļus, ieguldot tos slimnīcas pamatkapitālā proporcionāli pārstāvētajam kapitāla daļu skaitam.

Novembrī slimnīcas dalībnieku ārkārtas sapulcē SIA "Tukuma slimnīca" valdes locekle ziņoja dibinātājiem - Tukuma novada, Kandavas novada, Engures novada un Jaunpils novada pašvaldību vadītājiem - par nepieciešamību pēc jauna datortomogrāfa.

Patlaban Tukuma slimnīca izmantojot datortomogrāfu "Somatom Spirit", kas iegādāts 2007.gadā ar Tukuma rajona padomes atbalstu un patlaban esot pilnībā fiziski un morāli nolietojies. Ekspluatācijas laikā iekārtai ir veikta spuldzes nomaiņa un citi remontdarbi par 40 084 eiro.

Slimnīcas vadība uzskata, ka esošās iekārtas lietošana un uzturēšana nav lietderīga, jo paredzami lieli remontdarbi, kā arī iekārtas divu slāņu izšķirtspēja vairs nenodrošina izvirzītās prasības izmeklējumu kvalitātei.

Sabiedrība ir veikusi pilnu tirgus analīzi, iepazinusies ar citu slimnīcu īpašumā esošo datortomogrāfu parametriem, izvērtējusi savas funkcijas un iespējas. Rezultātā kā piemērotākais modelis izvēlēts sešpadsmit slāņu datortomogrāfs, kas pilnībā apmierina lokālās daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības stacionāra un ambulatorā darba prasības, kā arī nesadārdzina iekārtu ar liekām funkcijām. Iekārtas paredzamā kopējā cena ir 340 000 eiro.

SIA "Tukuma slimnīca" dalībnieku ārkārtas sapulcē tika nolemts, ka SIA "Tukuma slimnīca" dalībniekiem - Tukuma novada (62%), Kandavas novada (18%), Engures novada (15%) un Jaunpils novada (5%) pašvaldībām - nepieciešams pieņemt konceptuālu lēmumu par atļauju SIA "Tukuma slimnīca" veikt iepirkuma procedūru datortomogrāfa iegādei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)