Banner 980x90

Tukuma slimnīcā atklāts jauns datortomogrāfs

Tukuma slimnīcā svinīgi atklāts jauns 16 joslu firmas "Siemens" datortomogrāfs, kas paplašinājis slimnīcā veicamo izmeklēšanu klāstu, aģentūru LETA informēja Tukuma novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Priede.

Jaunās iekārtas iegādē piedalījās četru novadu pašvaldības - Tukuma, Kandavas, Engures un Jaunpils - ar kopējo ieguldījumu 348 275 eiro, tai skaitā Tukuma novads ar ieguldījumu 62%, kas ir 215 930 eiro.

Iepriekšējais datortomogrāfs, kas tika uzstādīts 2006.gadā, savas funkcijas veica, bet bija morāli un fiziski novecojis, skaidroja pašvaldības pārstāve.

"Salīdzinot ar iepriekš lietoto aparātu, šis datortomogrāfs var izmeklēt smalkāk un ātrāk. Jaunā iekārta ir nokomplektēta ar visām mūsdienīgākajām pacientu saudzēšanas tehnoloģijām," skaidroja "Siemens" pārstāvis Jānis Apinis.

"Ar šo iekārtu var veikt vairāk izmeklēšanu, kas ar iepriekšējo iekārtu nebija iespējams, kā, piemēram, angiogrāfiju, kāju angiogrāfiju. Tā ir procedūra, kas ļauj novērtēt asinsvadu stāvokli un atrast ar dažādām slimībām saistītās novirzes. No programmatūras daļas iekārtā ir tāda funkcionalitāte, ka attēli ar apstrādes iespējām pieejami jebkuram slimnīcas speciālistam savā darbavietā," pauda Apinis.

"Slimnīcai šodien ir svētki. Sākot no idejas, ka veco datortomogrāfu vajadzētu nomainīt, līdz šodienai mēs esam strādājuši divu gadu garumā," atklāšanā vēstīja Tukuma slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča.

"Bija pienācis laiks, kad mēs sapratām, ka darbu varētu veikt daudz kvalitatīvāk un precīzāk. Vērsāmies pie pašvaldībām, un visas četras pašvaldības piekrita ieguldīt līdzekļus, lai pacienti varētu saņemt drošākus un ātrākus izmeklējumus. Paldies arī celtniecības firmai SIA "Amatnieks", kas veiksmīgi sadarbojās ar firmu "Siemens", un aparāts bija īstajā laikā un vietā," paslavēja Rabkeviča.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") novēlēja, lai slimnīcā būtu pēc iespējas mazāk pacientu - lai visi ir veseli, bet tie, kam tas ir nepieciešams, izmeklēšana būtu ātra un kvalitatīva.

SIA "Tukuma slimnīca" izveidota 2009.gadā, tās pamatkapitāls ir 4 295 595 eiro (3 018 962 latu). Slimnīca pieder Tukuma novada domei (62%), Engures novada domei (15%), Kandavas novada domei (18%) un Jaunpils novada domei (5%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)