Banner 980x90

Tukuma novadā plānots reorganizēt divas vidusskolas

Jelgava, 6.okt., LETA. Tukumā tuvākajos gados plānots reorganizēt divas vidusskolas, aģentūrai LETA apliecināja Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītājs un domes deputāts Normunds Rečs ("Tukuma pilsētai un novadam").

No nākamā mācību gada statusa maiņa gaidāma Irlavas vidusskolā, kuru šajā mācību gadā absolvēs pēdējā vidusskolas klase. Lēmums par reorganizāciju par pamatskolu vēl nav pieņemts, taču, kā atzina Rečs, tas ir jāizdara līdz februārim.

Savukārt vēl pēc gada līdzīgas pārmaiņas varētu gaidīt arī Tumes vidusskolu, kurā šogad netika uzņemta 10.klase. Plānots, ka skola statusu mainīs tad, kad to absolvēs jaunieši, kas šogad sākusi mācības 11.klasē.

Izmaiņas novada mazākajā skolā - Sēmes sākumskolā - gan nav plānotas, jo līdz ar 42 skolēniem to apmeklē arī vairāk nekā 70 pirmsskolas izglītības programmas audzēkņi, līdz ar to izglītības iestāde ir piepildīta.

"Uz Sēmi pirmsskolēnus ved arī no Tukuma. Un vēlāk daļa turpina mācības arī sākumskolā Sēmē, jo vecāki novērtē skolu un dabai tuvo vidi," pauda Rečs.

Mazāko bērnu nogādāšanai no Tukuma uz apmēram septiņus astoņus kilometrus attālo pirmsskolas izglītības iestādi Sēmē pašvaldība vecākiem kompensē degvielas izdevumus un nodrošina pašvaldības autobusu, tādējādi risinot bērnudārzu rindas problēmu pilsētā.

Tāpat Izglītības pārvaldes vadītājs skaidroja, ka attiecībā uz Sēmes skolu tiek nodrošināts princips, ka mazākajiem skolēniem izglītība jānodrošina pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)