Banner 980x90

Tukuma novadā pēc NĪN paaugstināšanas "tukšajiem" mājokļiem iedzīvotāji sākuši deklarēties tajos

Jelgava, 6.marts, LETA. Tukuma novadā, ar 2018.gadu ieviešot paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmi par mājokļiem, kuros nav deklarēta neviena persona, iedzīvotāji sākuši deklarēties tajos, liecina novada pašvaldības apkopotā informācija.

No 2018.gada janvāra līdz marta sākumam izmaiņas notikušas 40 īpašumos, kur līdz šim neviens nebija deklarējies, un pašvaldība ir saņēmusi iesniegums par likmes pārskatīšanu.

Statistikas dati liecina, ka 2017.gada decembrī, īsi pirms jauno noteikumu stāšanās spēkā, novadā piedeklarētas 369 personas, un 247 bija iedzīvotāji, kas mainīja deklarēto dzīvesvietu Tukuma novada robežās. Janvārī šādu personu skaits bija 126.

"Pašvaldības mērķis, pieņemot šādu lēmumu, ir motivēt iedzīvotājus sakārtot jautājumus, kas saistīti ar dzīvesvietas deklarēšanu, īpaši gadījumos, ja persona dzīvo vienā adresē, bet ir deklarēta pavisam citā novadā," aģentūrai LETA skaidroja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Laukmane.

Ieviešot izmaiņas NĪN politikā, pašvaldība plāno papildus iegūt 56 000 eiro.

Jau vēstīts, ka Tukuma novadā no janvāra paaugstināts nodoklis par mājokļiem, kuros ne-viens nav deklarēts. Par nekustamo īpašumu, kas paredzēts dzīvošanai, bet tajā nav deklarēta neviena persona, noteikta paaugstināta NĪN likme 1,5% apmērā no kadastrālās vērtība, nevis ierastā likme no 0,2% līdz 0,6%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)