Banner 980x90

Tukuma novada pašvaldības izpilddirektora atskaite par paveikto deputātu rīcībā nonāks līdz mēneša beigām

Jelgava, 25.janv., LETA. Atskaiti par pērnā gada nogalē pašvaldības izpilddirektora Māra Rudaus-Rudovska paveikto Tukuma novada domes deputāti saņems līdz janvāra beigām, šodien domes sēdē solīja domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Dome sēdē deputāti precizēja decembra lēmumu, ar kuru noteikts, ka pašvaldības izpilddirektora darba līgums un amata apraksta kopija, darba laika uzskaites atskaite pa dienām, norādot, kādi darbi veikti katrā dienā laika posmā no 1.septembra līdz 30.novembrim, kā arī pašvaldības izpilddirektora paskaidrojums jāsaņem vienam no deputātiem - Agrim Zvaigzneskalnam (LZP) -, kurš nav apmierināts ar Rudaus-Rudauska darbu. Šodien dome vienbalsīgi lēmumu precizēja, nosakot, ka visu dokumentu kopijas no Lukmana elektroniski jāsaņem visiem deputātiem.

Domes priekšsēdētājs solīja, ka dokumenti tiks pārsūtīti līdz janvāra beigām, uzsverot, ka tie būs ierobežotas pieejamības dokumenti, kuriem nav jānonāk publiskajā telpā.

Jau vēstīts, ka septiņi Tukuma novada domes deputāti pieprasījuši Lukmanam sniegt informāciju par pašvaldības izpilddirektora Rudaus-Rudovska paveikto pēdējos mēnešos, jo uzskata, ka izpilddirektors nepilda darba pienākumus. Domē saņemts Zvaigzneskalna (LZP), Kaspara Liepas (LZP), Reiņa Duksīša (LZP), Gunas Rozes (VL-TB/LNNK), Ilvara Ozoliņa (VL-TB/LNNK), Daigas Rečas (NSL) un Edmunda Grīnberga (NSL) pieprasījums, ar kuru deputāti lūdz sagatavot un izsniegt pašvaldības izpilddirektora darba līguma un amata apraksta kopiju, darba laika uzskaites atskaiti pa dienām, norādot, kādi darbi veikti katrā dienā laika posmā no 1.septembra līdz 30.novembrim, kā arī pašvaldības izpilddirektora paskaidrojumu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka minētie deputāti pēc pašvaldību vēlēšanām neatbalstīja Lukmana kandidatūru domes priekšsēdētāja amatam.

Savu pieprasījumu deputāti pamato ar domes iestāžu darbinieku un vēlētāju novērojumiem, ka Rudaus-Rudovskis nepiedalās domes sēdēs, nevienam neesot zināms, kur viņš atrodas un ar ko nodarbojas darba laikā. Pieprasītā informācija nepieciešama deputāta pienākumu veikšanai, izvērtējot amatpersonas atbilstību amatam, kā arī lemšanai par turpmāko rīcību, skaidro pieprasījuma autori.

Rudaus-Rudovskis sarunā ar aģentūru LETA deputātu pieprasījumu sauca par politisko cīņu, uzsverot, ka daļa deputātu gatavojoties startam Saeimas vēlēšanās, tāpēc viņiem "jābūt aktīviem". Pārmetumus viņš pilnībā noraida.

"Varu uzrādīt visu, ko esmu darījis," pauda izpilddirektors, piebilstot, ka viņam nav skaidrs, ko viņš nav izdarījis. Rudaus-Rudovskis ir pārliecināts, ka viņam nav jāatrodas darba vietā 24 stundas septiņas dienas nedēļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)