Banner 980x90

Tukuma novadā pašvaldības izdevumus nākamgad paredz šī gada līmenī

Rīga, 20.dec., LETA. Tukuma novada pašvaldības 2019.gada budžeta izdevumi varētu būt līdzvērtīgi šī gada tēriņiem, šonedēļ paziņoja novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Lai arī valsts budžets nākamajam gadam vēl nav apstiprināts, pašvaldībā tiek strādāts pie sava budžeta izstrādes. Lukmans atzina, ka vēl nav zināmi budžeta ieņēmumi, taču izdevumi tiek plānoti 2018.gada līmeni vai nedaudz lielāki. Domes priekšsēdētājs solīja, ka nākamgad pašvaldība turpinās finansēt līdzšinējās programmas.

Tāpat plānots, ka nākamajā gadā novadā turpināsies lauku ceļu rekonstrukcija, pilsētā paredzēts veikt Kurzemes ielas otrās kārtas būvdarbus. Tiesa, pašlaik nav zināms, cik lielu atbalstu Kurzemes ielas pārbūvei piešķirs valsts, jo nav pieņemts valsts budžets, skaidroja novada mērs.

Notiks darbi arī Tukuma 2.vidusskolā, pirmsskolas izglītības iestādē "Vālodzīte". Tāpat iecerēts, ka pašvaldība turpinās atbalstīt vecpilsētas ēku fasāžu atjaunošanu.

Jau vēstīts, ka Tukuma novada dome janvārī varētu apstiprināt pašvaldības 2019.gada pagaidu budžetu. Domē ir sagatavota instrukcija struktūrvienībām un iestādēm, kas nosaka budžeta pieprasījumu iesniegšanu, un darbs budžeta veidošanā jau sācies. Lukmans gan skaidroja, ka pagaidām top tikai pagaidu pašvaldības budžets, jo valstī nav apstiprināta valdība un arī valsts 2019.gada budžets.

Vienlaikus domes priekšsēdētājs atzina, ka pašvaldība nevar strādāt vismaz bez pagaidu budžeta apstiprināšanas, jo darba nodrošināšanai atbilstoši likumam jābūt skaidrai izdevumu daļai. Par pagaidu budžeta izstrādes sākumu dome informējusi gan Finanšu ministriju, gan Latvijas pašvaldību savienību, kas pašvaldības aicinājusi budžetus plānot piesardzīgi, informēja Lukmans.

Vēlāk, pēc valsts budžeta apstiprināšanas, pašvaldība precizēs un apstiprinās arī pastāvīgu 2019.gada budžetu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)