Banner 980x90

Tukuma novada pašvaldības budžeta izdevumi plānoti par 6% lielāki nekā ieņēmumi

Jelgava, 31.janv., LETA. Tukuma novada pašvaldības pamatbudžeta izdevumi šogad sasniegs 40 105 993 eiro, kas ir par 6% vairāk nekā ieņēmumi, lēmuši novada domes deputāti.

Plānotie pašvaldības ieņēmumi ir par 2 284 31 eiro mazāki par izdevumiem, sasniedzot 37 821 681 eiro. Tiesa, ieņēmumu apmērs ieplānots par 17% lielāks nekā 2017.gadā.

Arī izdevumi šogad ir ieplānoti lielāki nekā pagājušajā gadā un, lai savus tēriņus segtu, pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 2 432 307 eiro, kas paredzēti 3.pamatskolas stadiona un sporta zāles būvniecībai.

Apstiprinot 2018.gada budžetu, Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") uzsvēra, ka budžets ir sabalansēts, un ieplānotajās pašvaldības aktivitātēs un projektos ir iekļauti visu domē esošo politisko spēku ierosinājumi.

Budžeta dokumenti liecina, ka pašvaldība plāno ierīkot jaunas mobilās, pārvietojamās novērošanas kameras dažādu pārkāpumu fiksēšanai, ieviest "Tukumnieka karti", ar kuru varētu nodrošināt un fiksēt pašvaldības pakalpojumu izmantošanu.

Līdzekļi paredzēti arī Stacijas, Vilkājas, Purva, un Slocenes ielu rekonstrukcijai. Tāpat paredzēta grants ceļu pārbūve novada teritorijā un ielu apgaismojuma izbūve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)