Banner 980x90

Tukuma novada pašvaldība 8000 eiro paredzējusi bērnu atbalstīšanai dalībai nometnēs

Jelgava, 7.jūl., LETA. Tukuma novada pašvaldība 8000 eiro novirzījusi, lai atbalstītu bērnu dalību nometnēs un pašu nometņu rīkošanu, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Laukmane.

Līdz 15.septembrim ikviens vecāks par pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarēta bērna dalību nometnē var saņemt pašvaldības līdzfinansējumu. Ja nometne tiek organizēta pašvaldības administratīvajā teritorijā vai nometnes organizētājs ir persona, kas reģistrēta vai deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, atbilstoši pašvaldības piešķirtajam līdzfinansējumam tiek samazināta vecāku vai bērna likumīgā pārstāvja maksa par bērna dalību nometnē. Ja bērns piedalās nometnē ārpus pašvaldības robežām, finansējums tiek piešķirts vecākiem par bērna piedalīšanos vienā diennakts nometnē kalendārā gada laikā. Līdzfinansējuma apmērs ir pieci eiro par bērnu diennaktī.

Līdzfinansējumu no pašvaldības var saņemt arī nometnes organizētājs, kas reģistrēts vai deklarēts pašvaldības administratīvajā teritorijā un atbilstoši Ministru kabineta noteikumu par bērnu nometņu organizēšanu un darbību prasībām, ir tiesīgs organizēt nometnes. Šajā gadījumā nometnes organizētājam līdz 15.jūnijam bija jāiesniedz pieteikums Izglītības pārvaldē par nometnes līdzfinansēšanu un jānoslēdz līgums ar Izglītības pārvaldi par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Kopējais pašvaldības atbalsts gan vecākiem, gan nometņu organizētājiem 2017.gadā ir paredzēts 8000 eiro apmērā.

Līdz 15.jūnijam pieteikumus par līdzfinansējuma piešķiršanu Tukuma novada pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētu bērnu dalībai trīspadsmit vasaras nometnēs bija iesnieguši astoņi nometņu organizētāji.

"Tā kā nometnes turpināsies gan jūlijā, gan augustā un vecāki pieteikumus par pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu var iesniegt līdz 15.septembrim, šobrīd nav iespējams nosaukt bērnu kopējo skaitu, kas šogad būs saņēmuši pašvaldības atbalstu dalībai nometnēs," pauda Laukmane.

2016.gadā no Tukuma novada pašvaldības budžeta bērnu vasaras brīvdienu nometņu līdzfinansēšanai tika izlietoti 7660 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)