Banner 980x90

Tukuma novadā līdz 250 eiro palielina bērna piedzimšanas pabalstu

Rīga, 26.nov., LETA. Bērna piedzimšanas pabalsts Tukuma novadā turpmāk būs 250 eiro līdzšinējo 225 eiro vietā, lēmusi novada dome.

Lai arī domes sēdē izcēlās diskusijas, vai pašvaldība var atļauties pabalstus palielināt, pēc izvērtēšanas deputāti lēma gan palielināt pabalstu jaundzimušā bērna aprūpei, gan ieviest 25 eiro pabalstu iedzīvotājiem 70 gadu jubilejā. Līdz šim apaļās jubilejās iedzīvotāji pašvaldības atbalstu saņēmuši, sākot no 75 gadiem.

2019.gada budžetā domei būs jāieplāno papildu līdzekļi 8250 eiro apmērā pabalstu jaundzimušā bērna aprūpei izmaksai, kā arī 7500 eiro pabalstu izmaksai 70.dzīves jubilejā.

Tukuma novada iedzīvotājiem pieejams pabalsts jaundzimušā bērna aprūpei, zelta un dimanta kāzu jubilāriem, pabalsts apaļajās dzīves jubilejās, atbalsts, sākot mācības 1.klasē, pabalsts aizbildnībā nodotiem bērniem, pabalsts aizgādnim un līdzekļi sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai. Tāpat pašvaldība piešķir apbedīšanas, reemigrācijas pabalstu, pabalsts bērna-invalīda aprūpei, pabalsts zobu protezēšanas un ortodontijas pakalpojumiem, atbalsts veselības aprūpei un ēdināšanas izdevumu segšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)