Banner 980x90

Tukuma novadā ievieš atbildību par apstādījumu ierīkošanas un uzturēšanas noteikumu neievērošanu

Jelgava, 23.marts, LETA. Stājušies spēkā saistošie noteikumi par apstādījumu ierīkošanu, uzturēšanu un aizsardzību Tukuma novadā, par kuru neievērošanu draud sods, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Noteikumos norādīts, ka nekustamā īpašuma īpašniekam, nomniekam vai lietotājam par saviem līdzekļiem attiecīgā īpašuma teritorijā jānodrošina esošo apstādījumu uzturēšana, kopšana un atjaunošana. Īpašnieki nedrīkst pieļaut apstādījumu izvirzīšanos ārpus īpašuma robežām, kas var traucēt transporta vai citu satiksmes dalībnieku kustības drošību, kokaugu pašizsējas ieaugšanu ēku pamatos un dzīvžogos, apstādījumu aizaugšanu ar nezālēm. Tāpat jānodrošina, lai koku un krūmu zari netraucētu gājēju, velosipēdistu un transporta kustību. Iedzīvotājiem savlaicīgi jāizzāģē nokaltuši, avārijas koki vai sausie zari.

Tāpat pašvaldība noteikusi dažādus ierobežojumus saistībā ar būvdarbu veikšanu un apstādījumu aizsargāšanu. Tostarp bez Tukuma novada ainavu arhitekta rakstiskas atļaujas nav pieļaujami rakšanas darbi koka vainaga zonā, ja rakšanas dziļums ir lielāks par 30 centimetriem.

Savukārt publiskajās teritorijās aizliegts patvaļīgi stādīt kokus un krūmus, ierīkot dobes, patvaļīgi ierīkot sakņu dārzu, ganīt lopus un nodarboties ar citu lauksaimniecisko darbību. Sods tiks piemērots arī par koku zaru un krūmu laušanu, koku mizas, stumbru un sakņu bojāšanu. Nedrīkst arī piestiprināt kokam vadus, striķus, dažādus priekšmetus un uzrakstus vai dzīt naglas kokos, apzīmēt koku stumbrus.

Par noteikumu neievērošanu domes Administratīvā komisija var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu, kas fiziskajām personām ir līdz 250 eiro, bet juridiskajām personām - līdz 1000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)