Banner 980x90

Tukuma novada domes jaunie deputāti nav gatavi atbalstīt Lukmana kandidatūru priekšsēdētāja amatam

Jelgava, 12.jūn., LETA. Vairāku politisko spēku deputāti, kas ievēlēti jaunajā Tukuma novada domes sasaukumā, negrasās amatā atbalstīt līdzšinējo domes priekšsēdētāju Ēriku Lukmanu ("Tukuma pilsētai un novadam"), noskaidroja aģentūra LETA.

Tukuma novada domē būs pārstāvēti seši politiskie spēki, kas ir par diviem vairāk nekā līdzšinējā sasaukumā. Pieaugot partiju skaitam, uz pusi sarucis partijas "Tukuma pilsētai un novadam" deputātu vietu skaits.

Lukmana partija domē iegūs sešas no 17 deputātu vietām. Viņu varētu atbalstīt Latvijas Zemnieku savienība (LZS), kas domē būs pārstāvēta ar diviem deputātiem. Politiskā spēka pārstāve, Tukuma slimnīcas vadītāja Dzintra Rabkeviča aģentūrai LETA pauda, ka LZS formāli ir vienojusies par atbalstu līdzšinējam mēram.

"Taču politika ir politika un tā ir kompromisu māksla. Šie būs spraigi četri gadi," par jauno sasaukumu pauda Rabkeviča.

Izvairīga par atbalstu vadošajai partijai bija "Vienotības" Tukuma nodaļas vadītāja Ilze Kļava, kuras pārstāvēta partija Tukuma novada domē arī ieguvusi divas vietas. Viņa atteicās komentēt gan atbalstu Lukmanam kā mēram, gan arī to, vai amatam plānots virzīt citus kandidātus.

"Mēs atbalstīsim savu vēlētāju vēlmi un esam par pārmaiņām," izvēli neatbalstīt līdzšinējo domes vadību pamatoja "No sirds Latvijai" deputāte, jaunienācēja domē, Daiga Reča. Viņa pauda, ka, lai arī domē jau ir izveidojies kodols, kas Lukmanu plāno atbalstīt, šie deputāti pievils vēlētāju uzticību, jo "lielākā daļa vēlējusies pārmaiņas".

"No sirds Latvijai", kas domē būs pārstāvēta ar diviem deputātiem, neplāno nostāties pret domes lēmumiem "principa pēc" - lēmumi tikšot pieņemti par labu vēlētājiem.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK jaunā deputāte Guna Roze aģentūrai LETA klāstīja, ka divi apvienības deputāti balsojumā par Lukmana kandidatūru visdrīzāk atturēsies un, iespējams, piedāvās savu kandidātu, kuram jābūt spēcīgākam par līdzšinējo domes līderi. Rozei ir informācija, ka koalīciju varētu veidot trīs politiskie spēki.

Ar pašu Lukmanu, kā arī Latvijas Zaļās partijas pārstāvjiem, kas domē ieguvuši trīs deputātu mandātus, aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Jau vēstīts, ka aptuveni trešdaļu Tukuma novada domes deputātu vietu ieņems partijas "Tukuma pilsētai un novadam" pārstāvji, kuri, saņemot 32,02% vēlētāju atbalstu, aizņems sešas deputātu vietas.

Divtik mazāk vietu pienākas Latvijas Zaļajai partijai, par kuru nobalsoja 19,17% vēlētāju, savukārt pa divām vietām pienāksies četrām politiskajām partijām - "Vienotībai", Latvijas Zemnieku savienībai, "No sirds Latvijai" un nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". Par tām attiecīgi nobalsoja 13,84%, 13,37%, 9,87% un 8,75% vēlētāju.

Novada domē nav iekļuvusi partija "Gods kalpot mūsu Latvijai", kas saņēma tikai 1,65% vēlētāju balsu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)