Banner 980x90

Tukuma novada dome: Ūdens skaitītāju atrašanās vietas jāmaina nebūs

Jelgava, 19.marts, LETA. Iedzīvotājiem nebūs jāmaina ūdensskaitītāju atrašanās vietas, ja tie ierīkoti agrāk, paziņojumā medijiem paudis Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Domes vadītājs skaidroja, ka gadījumā, ja nav iespējams komercuzskaites mēraparāta mezglu izbūvēt normatīvajos aktos noteiktajā vietā, pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs atļaut to izbūvēt citā brīvi pieejamā, apgaismotā vietā, kur gaisa temperatūra nav zemāka par pieciem grādiem, piemēram, ēkas pagrabā vai pirmajā stāvā. Ja nav iespējams izbūvēt šādā telpā, mērierīce jāliek akā uz īpašuma robežas.

"Lai izpildītu Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma prasības, nevienam nav un nebūs par saviem līdzekļiem jāmaina to ūdensskaitītāju atrašanās vieta, kuri izbūvēti jau agrāk," uzsvēra Lukmans.

Vienlaikus domes priekšsēdētājs atgādināja, ka šogad pašvaldības budžetā plānoti 50 000 eiro iedzīvotāju atbalstam, lai mudinātu viņus aktīvāk pieslēgt savus īpašumus centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem. Lai arī iespēja pieslēgties centrālajiem tīkliem ir nodrošināta, to neizmanto aptuveni 3000 iedzīvotāju, tāpēc pašvaldība aicina tukumniekus izmantot atbalstu.

Lai iedzīvotāji par ūdensapgādi un kanalizāciju maksātu atbilstoši faktiski izmantotajam apjomam, ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējiem jāveic ēkas kopējā ūdens patēriņa uzskaites mērierīču uzstādīšana, aģentūru LETA iepriekš informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Laura Jansone.

Viņa skaidroja, ka ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējiem jāveic ēkas kopējā ūdens patēriņa uzskaites mērierīču uzstādīšana. Savukārt ēku īpašniekiem ir jānodrošina speciāla vieta vai telpa ūdenssaimniecības pakalpojumu mērierīces uzstādīšanai, piemēram, ēkas pagrabā vai tai piederošajā teritorijā.

Gadījumā, ja privātmājās uzstādītā mērierīce pēc precizitātes un citiem raksturlielumiem atbilst komercuzskaites mēraparātam un pakalpojumu sniedzēja pārstāvis var tai vajadzības gadījumā piekļūt, tad mājas īpašniekam par mēraparāta nomaiņu nav jādomā. Taču šādā gadījumā mājas īpašniekam tāpat jāgriežas pie ūdensapgādes pakalpojumu sniedzēja, lai noskaidrotu, vai jau esošais mēraparāts tik tiešām atbilst likuma prasībām.

Tāpat Jansone norādīja, ka likumi pieļauj komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūvi ārpus piederības robežas - tas nozīmē, ka komercuzskaites mēraparāta mezglu var ierīkot arī privātīpašniekam piederošā ēkā, piemēram, tās pagrabā.

Mezglam ir jābūt vietā, kur pakalpojumu sniedzējs varētu tai piekļūt pārbaudes, remonta, mēraparāta nomaiņas un tamlīdzīgos nolūkos, arī iepriekš vienojoties ar īpašuma lietotāju vai īpašnieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)