Banner 980x90

Tukuma muzejā bērnus un jauniešus izglītos par drošību pie dzelzceļa

Jelgava, 4.sept., LETA. 13.septembrī plkst.13 izstādes "Nākamā pietura - Tukums" laikā Tukuma pilsētas vēstures muzejs "Pils tornis" sadarbībā ar VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) piedāvā bezmaksas izglītojošu pasākumu "Drošības stunda", kurā apmācīs bērnus un jauniešus, kā pareizi un droši uzvesties dzelzceļa tuvumā un vilcienā, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Krīstīne Ozola.

Pasākumā bērni un jaunieši ar dažādu rotaļu, konkursu un multfilmu palīdzību draudzīgā vidē uzzinās par pareizu dzelzceļa šķērsošanu, uzvedību uz perona vai vilcienā, kā arī daudz interesanta par dzelzceļu un vilcieniem.

Atšķirībā no citām mazpilsētām, Tukumā ir divas dzelzceļa stacijas - Tukums I un Tukums II. Atzīmējot dzelzceļa līnijas Rīga-Tukums 140.jubileju, muzejs izveidojis izstādi "Nākamā pietura - Tukums", kur stāsta ne tikai par dzelzceļa nozīmi Tukuma pilsētas dzīvē laika gaitā. Apmeklētāji var iejusties pasažiera lomā, redzēt video ar skatu no vilciena mašīnista kabīnes, apskatīt velodrezīnu, ieskatīties "RailBaltic" nākotnē un tiek rosināti pievērst uzmanību drošībai dzelzceļa tuvumā.

Lai arī turpmāk pievērstu uzmanību drošības jautājumiem dzelzceļa tuvumā un vilcienā, muzejs izstādes "Nākamā pietura - Tukums" apskates laikā, līdz 2018.gada jūnijam, savā "Facebook" profilā plāno publicēt LDz veidotās "Drošības stundas" video, kur galvenie varoņi ir no visiem pazīstamās latviešu multfilmas "Avārijas brigāde".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)