Banner 980x90

Tukuma mērs Lukmans saglabā domes priekšsēdētāja amatu

Jelgava, 16.jūn., LETA. Šodien Tukuma novada domes priekšsēdētāja amatā pārvēlēts Ēriks Lukmans, kura pārstāvēta partija "Tukuma pilsētai un novadam" vēlēšanās saņēma divreiz mazāk mandātu nekā līdz šim.

Lukmanu apstiprināšanai amatā virzīja viņa pārstāvētā partija, Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un "Vienotība", paužot, ka mēram piemīt visas īpašības, lai varētu turpināt darbu, "viņš ir apzinīgs un spēj saliedēt komandu".

Kā otra kandidatūra pieteikta juriste un uzņēmēja Daiga Reča ("No sirds Latvijai"), kuru izvirzīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāte Guna Roze. Roze, pirms virzīt Reču amatam, pauda arī, ka balsojumā par domes priekšsēdētāju būtu jāpiedalās visiem deputātiem, bet šodiena domes sēdē nav piedalījušies divi no 17 deputātiem.

Balsojumā Lukmans ieguva desmit balsis "par" no sešiem partijas biedriem, diviem LZS un diviem "Vienotības" deputātiem. Savukārt pret viņu nobalsoja to partiju pārstāvji, kas lūdza pārcelt domes sēdi, lai tajā varētu piedalīties visi deputāti. Proti, Lukmanu neatbalstīja Latvijas Zaļā partija, nacionālā apvienība un "No sirds Latvijai", kopumā pieci deputāti.

Savukārt balsojums par Reču bija diametrāli pretējs.

Pēc ievēlēšanas amatā Lukmans aicināja deputātus atmest emocijas, kas valdījušas pirms un pēc vēlēšanām, un sākt dialogu un konstruktīvu sadarbību. Viņš pauda, ka deputātu misija ir iedzīvotāju, saimniecības, vides interešu sabalansēšana.

Jau vēstīts, ka Tukuma novada domē ievēlētie LZP, partijas No sirds Latvijai un nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāti lūguši pārcelt pirmo jaunā sasaukuma Tukuma novada domes sēdi, jo tajā nevar piedalīties visi deputāti, taču tas netika darīts.

Tāpat ziņots, ka partijas "Tukuma pilsētai un novadam" pārstāvji domē ieņem sešas vietas. Divtik mazāk vietu pienākas LZP, savukārt pa divām vietām pienākas četrām politiskajām partijām - "Vienotībai", LZS, "No sirds Latvijai" un nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)