Banner 980x90

Tukumā jau pašlaik tiek nodrošināti otrā līmeņa slimnīcai noteiktie pakalpojumi

Jelgava, 15.janv., LETA. Tukuma slimnīcā jau pašlaik tiek nodrošināti pakalpojumi, kas noteikti kā otrā līmeņa slimnīcu profils, aģentūru LETA informēja slimnīcas vadītāja Dzintra Rabkeviča.

Ārstniecības iestādes direktore pauda gandarījumu, ka slimnīcai noteikts otrais līmenis, jo Pasaules Bankas pētījumā slimnīcu ieteikts pārveidot par pirmā līmeņa iestādi.

Iedzīvotāji redzēs, ka varēsim pildīt savas funkcijas. Tas ir svarīgi, ņemot vērā, cik liels ir Tukuma novads un pārējā apkalpojamā teritorija," stāstīja Rabkeviča.

Slimnīca pašlaik spēj nodrošināt visu nepieciešamo speciālistu pakalpojumus, taču problēmas rada ārstu novecošanās, tāpēc tiek uzrunāti topošie speciālisti, kuriem pašvaldība gatava palīdzēt arī ar dzīvesvietu. Tāpat slimnīcas vadība plāno uzlabot uzņemšanas nodaļas, observācijas darbu. Turklāt, lai paplašinātu pieejamo pakalpojumu klāstu, ārstniecības iestādes telpas tiek iznomātas privātajiem speciālistiem.

"Bijām to pelnījuši," Veselības ministrijas (VM) lēmumu komentēja Rabkeviča.

Jau vēstīts, ka no veselības aprūpes sistēmas reformā iecerētajiem četriem slimnīcu aprūpes līmeņiem, VM vēlas pāriet uz pieciem, kā rezultātā Siguldā, Tukumā, Alūksnē un Preiļos slimnīcas līmenis paaugstināsies.

Sākotnēji noteikumu projektā tika norādīts, ka Kuldīgā, Gulbenē un Balvos slimnīcas līmenis pazemināsies, tomēr, kā aģentūrai LETA norādīja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, pēc Ministru kabineta komitejas sēdes tika nolemts, ka šo slimnīcu līmeņi tomēr saglabāsies, un arī turpmāk šīs slimnīcas sniegs pakalpojumus septiņos obligātajos profilos.

Pašlaik augstākais slimnīcu pakalpojumu līmenis ir noteikts ceturtais un trešais, un šīs slimnīcas plānots pārdēvēt par attiecīgi piekto un ceturto līmeni, nemainot pakalpojumu klāstu. Savukārt pirmā un otrā līmeņa slimnīcas Ministru kabineta komitejas šodien atbalstītie noteikumi paredz sadalīt trīs jaunos līmeņos, no kuriem trešais būs relatīvi augstākais, bet pirmais - zemākais.

Reformā sākotnēji tika iecerēts, ka pirmā jeb zemākā līmeņa slimnīcas nodrošina tikai terapiju un hronisko pacientu aprūpi, bet otrā līmeņa - darbību septiņos obligātajos profilos, tostarp terapijā, hronisku pacientu aprūpē, ķirurģijā, neiroloģijā, ginekoloģijā, grūtniecības un dzemdību profilā, kā arī pediatrijā. Patlaban VM iecerējusi, ka pirmā līmeņa slimnīcas profils paliek nemainīgs, proti, tur tiek veikta terapija un hroniskā aprūpe, savukārt otrā līmeņa slimnīcās būs jānodrošina vēl papildus ķirurģiskais profils. Trešā līmeņa slimnīcā saglabāsies septiņi obligātie profili.

Pēc izmaiņām četras slimnīcas, tostarp Siguldas slimnīca, Tukuma slimnīca, Alūksnes slimnīca un Preiļu slimnīca, no pirmā līmeņa slimnīcām kļūs par otrā līmeņa, kas nozīmēs, ka tur būs jānodrošina arī ķirurģiskais profils.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)