Banner 980x90

Tukuma 3.pamatskolas telpu pielāgošana pirmsskolas grupām izmaksās 19 044 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Telpu remonts Tukuma 3.pamatskolā to pielāgošanai pirmsskolas izglītības grupu izvietošanai izmaksās 19 044 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina Tukuma novada pašvaldības Iepirkumu komisijas lēmums.

Pašvaldības izsludinātajā iepirkumā bija viens pretendents - SIA "TELMS" -, kas ar 15 739 eiro bez PVN piedāvājumu arī atzīts par konkursa uzvarētāju.

Remontdarbi paredzēti vairākās skolas pirmā un otrā stāva telpās.

LETA jau ziņoja, ka nākamajā mācību gadā Tukumā darbu sāks divas jaunas pirmsskolas izglītības grupas Tukuma 3.pamatskolā, nodrošinot izglītību 40 bērniem, maijā lēmuši Tukuma novada domes deputāti.

Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītājs Normunds Rečs aģentūrai LETA pastāstīja, ka pašvaldība pašlaik nevar nodrošināt vietu pašvaldības izglītības iestādes īstenotajā pirmsskolas izglītības programmā visiem bērniem, kuri sasnieguši pusotra gada vecumu un kuru dzīvesvieta deklarēta Tukuma novadā.

Tukuma 3.pamatskola no 2010.gada īsteno licencētu vispārējo pirmsskolas izglītības programmu. Izglītības iestādei ir telpas, kuras iespējams pielāgot pirmsskolas izglītības programmas apguves vajadzībām. Tādēļ, lai pirmsskolas izglītības iestāžu rindā esošo bērnu skaitu samazinātu, nepieciešams palielināt pirmsskolas grupu skaitu Tukuma 3.pamatskolā, kas nodrošinātu 40 bērniem iespēju iegūt pirmsskolas izglītību.

"Telpās vēl jāveic remontdarbi. Ja iepirkumu procedūras un darbi noritēs bez aizķeršanās, grupas sāks darbu jaunajā mācību gadā," pastāstīja Izglītības pārvaldes vadītājs.

Rečs lēš, ka jaunas grupas pašvaldība varētu atvērt arī 2018.gadā, jo pašlaik tam trūkst finansējuma.

Lai nodrošinātu jauno grupu pedagogu atalgojumu, no septembra līdz decembrim pašvaldība papildus tērēs 10 461 eiro, liecina domes lēmums.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)