Banner 980x90

"Strabag" apgrozījums pērn samazinājies par 12,9%

Rīga, 11.apr., LETA. Ceļu būves uzņēmums SIA "Strabag" pērn strādāja ar 18,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,9% mazāks nekā 2015.gadā. Uzņēmums pērn guvis arī vairāk nekā 941 000 eiro peļņu, kas ir par 34,9% mazāka nekā 2015.gadā gūtā peļņa, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pērn "Strabag" ekspluatācijā nodeva 43 būvobjektus, kas ir par 18 būvobjektiem vairāk nekā gadu iepriekš. Aizvadītā gada laikā uzņēmums atjaunojis arī 47 kilometrus valsts autoceļu segumus. Starp "Strabag" klientiem pērn bija VAS "Latvijas Valsts ceļi", Tukuma, Engures un Kandavas pašvaldības, kā arī vairāki privātie pasūtītāji.

Starp lielākajiem "Strabag" darbiem ir tādi projekti, kā seguma atjaunošana uz valsts galvenā autoceļa A10 Rīga-Ventspils, uz valsts reģionālajiem autoceļiem P128 Sloka-Talsi un P73 Vecumnieki-Nereta-Subate, kopumā vairāk nekā 25 kilometru garumā. Tāpat realizēti vairāki pilsētvides projekti, tostarp Tukuma pilsētas parka rekonstrukcija. Papildus tam, pērn uzsākti būvdarbi trīs ielu būvniecībai Tukumā, kur "Strabag" veica arī tehnisko projektu izstrādi apvienotu projektēšanas un būvniecības līgumu ietvaros.

"Lai arī aizvadītais gads ceļu nozarei bija izaicinošs, spējām realizēt teju divreiz vairāk projektu, uzrādot stabilus finanšu rādītājus. Nododot ekspluatācijā tādus projektus kā valsts autoceļa A7 seguma atjaunošana posmā no Bauskas līdz Grenctālei, reģionālā autoceļa P104 Tukums-Auce seguma virsmas apstrāde, kā arī Tukuma parka rekonstrukcija, praksē esam pierādījuši spēju nodrošināt diversificētu pakalpojumu klāstu, kā arī rast risinājumus kompleksiem būvniecības izaicinājumiem," tā 2016.gada rezultātus komentē "Strabag" valdes loceklis Pēteris Lejnieks.

Jau iepriekš tika ziņots, ka pērn Vācijas vadošais ceļu būvniecības uzņēmums un viens no lielākajiem šīs jomas uzņēmumiem Eiropā "Strabag" ieguva savā īpašumā pārējās sabiedrības "Strabag" 17,98% akcijas, tādējādi kļūstot par vienīgo "Strabag" dalībnieku. Iegūto kapitāla daļu pēdējie īpašnieki bija Latvijas uzņēmuma dibinātāji.

2015.gadā "Strabag" strādāja ar 21,354 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,445 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vācijas uzņēmums "Strabag" dibināts 1923. gadā. Šodien uzņēmums pieder pie Austrijas "Strabag" koncernu apvienības un Vācijā ik gadu sasniedz apgrozījumu, kas pārsniedz četrus miljardus eiro. Uzņēmumā nodarbināti 11 500 darbinieki.

Savukārt Latvijas uzņēmums "Strabag" ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kurš specializējas ceļu, komerciālo un industriālo būvju un lidlauku infrastruktūras izbūvē, rekonstrukcijā un remontā, kā arī veic sporta un atpūtas, vides un citu speciālo būvju celtniecību un remontu. Uzņēmums nodarbojas arī ar asfalta ražošanu tai piederošajās asfalta ražotnēs Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)