Banner 980x90

Sestdien Tukumā iesāks latviešu pasakām veltītu gadu

Rīga, 17.janv., LETA. Sestdien, 19.janvārī, plkst.14 Tukuma bibliotēkā ar dažādiem priekšlasījumiem tiks izziņots latviešu pasakām veltīts gads, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

2019.gada 2.septembrī latviešu pasaku tēvam Ansam Lerhim-Puškaitim apritēs 160., bet 25.decembrī ievērojamajam folkloristam un etnogrāfam Pēterim Šmitam - 150.jubileja. Lai pievērstu uzmanību šiem notikumiem, pasākumā Tukumā sestdien paredzētas socioloģes un Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla un folkloras pētnieka Gunta Pakalna uzstāšanās. Referenti un klātesošie aicinās visa gada garumā dažādā veidā pievērst īpašu uzmanību pasakas nozīmībai latviešu tautas kultūrā.

Pasākumā muzicēs Slampes folkloras kopa "Pūrs".

Tukuma novada Džūkstē atrodas Pasaku muzejs, kas iekārtots kādreizējā Lancenieku pamatskolā, un tajā dzīvoja un par skolotāju 20 gadu garumā līdz pat mūža galam strādāja Lerhis-Puškaitis. Tieši tur pasaku tēvs sakārtoja "Latviešu tautas teikas un pasakas" septiņos sējumos, tādēļ latviešu tautas pasaku gada kulminācija paredzēta 2.septembrī tieši Džūkstē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)