Banner 980x90

Sarkano granītu Meierovica piemineklim meklē Somijā un Zviedrijā

Jelgava, 12.maijs, LETA. Izvēloties sarkano granītu pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica piemineklim, pašlaik ir piemeklēti divi paraugi no Somijas un Zviedrijas, un vienu no tiem varētu izmantot pieminekļa izgatavošanai, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Pašlaik, sadarbojoties ar akmeņkali Artūru Zeiļu, tēlnieki Matīss Kalniņš, Zane Elerte un Liene Līce apspriež un meklē labākos sarkanā granīta veidus. Ir atrasti divi piemērotākie paraugi no Somijas un Zviedrijas, no kuriem viens, iespējams, tiks izmantots pieminekļa idejas īstenošanai.

Paralēli tam tiek strādāts pie tehnisko rasējumu izstrādes, kā arī ir sākta lielformāta maketa izveide paredzētajā izmērā.

Jau vēstīts, ka Tukuma novada pašvaldības izsludinātā metu konkursa Meierovica piemineklim uzvarētāji Kalniņš, Elerte un Līce pieminekli vēlas veidot mozaīkas un pikseļu tehnikā.

Mākslinieku ideja ir piemineklī iekļaut Latvijas karoga krāsu motīvu un Meierovica portretu. "Latvijas karoga krāsu motīvs un Meierovica vizuālā sasaiste piemineklī atspoguļotu spēcīgu emocionālo apvienojumu, kas Tukuma iedzīvotājiem kļūtu par valstiskās piederības stiprināšanas vietu," norādīja konkursa uzvarētāji.

Pieminekļa mozaīkas un pikseļu tehnikas efekts tiktu panākts dažādu četrstūra kubu šķietami haotiskā izvietojumā, kas rezultātā saliktu Meierovica portreta cilni.

Tukuma vecpilsētā 2018.gada novembrī paredzēts uzstādīt Meierovica pieminekli, tāpēc pašvaldība izsludinājusi metu konkursu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)