Banner 980x90

Sākusies vietas sagatavošana Meierovica pieminekļa izveidei Tukumā

Jelgava, 5.apr., LETA. Tukumā sākta pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica pieminekļa atrašanās vietas izveide, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Šomēnes laukumā Lielajā ielā 5, kur plānots izveidot pieminekli, paredzēts sākt arheoloģisko izpēti. Tāpēc laukumā šonedēļ veikti pirmie sagatavošanās darbi - koku un krūmu zāģēšana un ziemciešu stādu izņemšana.

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka jau ir parakstīts nodomu protokols ar aktieri Artūru Skrastiņu par Meierovica pieminekļa atklāšanas pasākuma vadīšanu 15.novembrī. Tāpat sadarbībā ar projekta idejas autori rakstnieci Māru Zālīti izvēlēti teksti, kas tik iekļauti pieminekļa kompleksā.

Pašlaik pieminekļa izveidei ziedoti 6243 eiro.

Jau vēstīts, ka mākslinieku Zanes un Matīsa Kalniņu ideja ir piemineklī iekļaut Latvijas karoga krāsu motīvu un Meierovica portretu. "Latvijas karoga krāsu motīvs un Meierovica vizuālā sasaiste piemineklī atspoguļotu spēcīgu emocionālo apvienojumu, kas Tukuma iedzīvotājiem kļūtu par valstiskās piederības stiprināšanas vietu," norādīja konkursa uzvarētāji.

Pieminekļa mozaīkas un pikseļu tehnikas efekts tiktu panākts dažādu četrstūra kubu šķietami haotiskā izvietojumā, kas rezultātā saliktu Meierovica portreta cilni.

Meierovica pieminekļa izveidei līdz 2018.gada 1.novembrim tiek vākti ziedojumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)