Banner 980x90

Sākti jauni kriminālprocesi par iespējamo balsu pirkšanu vēlēšanās; Kopumā lietās figurē 11 personas

Rīga, 21.jūn., LETA. Drošības policijas (DP) sākusi vēl divus kriminālprocesos par iespējamu balsu pirkšanu pašvaldību vēlēšanās, līdz ar to šajās lietās kopumā figurē 11 personas, aģentūru LETA informēja DP.

Kopumā tagad DP lietvedībā ir septiņi kriminālprocesi, kas sākti par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus.

Kriminālprocesos 11 personām piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Kriminālprocesos veiktas septiņas kratīšanas un 35 nopratināšanas. Visos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana, taču nevienai personai patlaban nav piemēroti drošības līdzekļi.

DP joprojām turpina pārbaudīt atsevišķu, pēc vēlēšanām saņemtu signālu pārbaudi.

DP jau iepriekš apstiprināja publiski izskanējušo informāciju, ka notiek izmeklēšana par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem dažādos reģionos un tie skar vairāku partiju kandidātus.

Saskaņā ar likumu, ja sāktā kriminālprocesā iegūtas ziņas, ka, iespējams, konkrēta persona izdarījusi izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu, tā iegūst tādas personas statusu, pret kuru sākts kriminālprocess.

Nākamais jau daudz nopietnāks statuss ir aizdomās turētais. Saskaņā ar likumu, ja pierādījumu kopums dod pamatu procesa virzītāja pieņēmumam, ka izmeklējamo noziedzīgu nodarījumu, visticamāk, izdarījusi konkrēta persona, viņš pieņem rakstveida lēmumu, ka persona atzīstama par aizdomās turēto.

Saistībā ar pašvaldību vēlēšanām DP kopumā bija saņēmusi vairāk nekā 100 signālus par iespējamiem pārkāpumiem, kuru pārbaude ir DP kompetencē.

DP kompetencē ir izmeklēt pārkāpumus par balsu apzinātu nepareizu saskaitīšanu, kā arī par apzinātu aizklātas balsošanas pārkāpšanu. Tāpat DP kompetencē ir izmeklēt balsu pirkšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)