Banner 980x90

Rideļu dzirnavās Engures novadā izveidots muzejs

Jelgava, 4.apr., LETA. Rideļu dzirnavās Engures novadā atklāts muzejs, kas izvietots trijos ēkas stāvos, aģentūra LETA uzzināja Engures novada pašvaldībā.

Muzeja apmeklētāji var iepazīties ar Rideļu vēsturi, graudsaimniecību, miltu ražošanu, tostarp viesiem pieejama izglītojoša īsfilma "No grauda līdz maizei". Dzirnavās attīstīta interaktīva programma bērniem, skolēniem un ģimenēm ar iespēju piedalīties dzirnavnieka vadītajās darbnīcās. Tāpat izvietotas ekspozīcijas ar aprakstiem un norādēm, lai viesi orientētos dzirnavās, izveidots apgaismojums, uzlabots aprīkojums, atjaunotas grīdas.

Rideļu dzirnavas celtas 1863.gadā. Pirmajā pasaules karā Grāfa Landsdorfa būvētā saimniecība nopostīta, vēlāk atjaunota, bet padomju laikos dzirnavas nodedzinātas, pāri paliekot vien mūra sienām. 1996.gadā dzirnavas atjaunotas, tajās diennaktī pārstrādātas trīs ar pusi tonnu graudu.

2017.gadā Rideļu dzirnavu saimnieks Oskars Kambala iesaistījās Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Industriālā mantojuma atdzīvināšana tūrisma attīstībai", apgūstot 19 380 eiro līdzfinansējumu mūsdienīga muzeja izveidei. Papildus uzņēmējs investēja 3420 eiro.

Rideļu dzirnavas atrodas 80 kilometru attālumā no Rīgas, 25 kilometrus no Tukuma un astoņus kilometrus no Engures piekrastes. Gan dzirnavas, gan Rideļu dzirnavezers un tā gleznainā apkārtne iecienīta nesteidzīgai atpūtai un dabas baudīšanai. Romantisko apkaimi iecienījuši arī kāzinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)