Banner 980x90

Reorganizējamo Tukuma novada internātskolu direktori nav gatavi vadīt jaunu izglītības iestādi

Jelgava, 20.apr., LETA. Reorganizējamo Tukuma internātpamatskolas un Dzirciema internātpamatskolas direktori nav gatavi vadīt jaunu iestādi, kas tiks veidota, abas skolas apvienojot, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Izglītības un zinātnes ministrija jau ir saskaņojusi jaunas iestādes - Tukuma novada internātpamatskola - veidošanu, un skolai būs nepieciešams direktors, jo neviens no esošajiem vadītājiem nav izteicis gatavību šos pienākumu uzņemties, aģentūrai LETA skaidroja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Laukmane.

"Tāpēc pašvaldība jau laikus izsludina konkursu, lai jaunais direktors pats varētu veidot jaunās iestādes struktūru un komandu," klāstīja pašvaldības pārstāve.

Līdz ar dažādām likumos noteiktām prasībām pašvaldība no direktora amata pretendentiem gaida vismaz trīs gadu pedagoģiskā darba pieredzi vispārējās izglītības jomā vai izglītības vadības darbā. Tāpat vēlama pieredze speciālās izglītības jomā, un pašvaldība pieprasa arī nevainojamu reputāciju un lojalitāti Latvijas Republikai un tās Satversmei. Pretendentiem jāpiemīt arī citām prasmēm.

Pieteikumus no pretendentiem uz jauno amatu pašvaldība gaida līdz 3.maijam.

Jau vēstīts, ka ar 23.augustu tiks reorganizēta Tukuma internātpamatskola un Dzirciema internātpamatskola, tās apvienojot un izveidojot Tukuma novada internātpamatskolu.

Domē skaidroja, ka pašlaik nevienā no abām reorganizējamajām Tukuma novada internātpamatskolām nav nodrošināta iespēja bērniem ar speciālajām vajadzībām saņemt rehabilitācijas pakalpojumus. Tādēļ ir nepieciešams sākt speciālās izglītības iestāžu rīcībā esošo resursu koncentrāciju, lai iespējami tuvā nākotnē nodrošinātu iespējas bērniem ar speciālajām vajadzībām un ģimenēm, kurās ir bērni ar speciālajām vajadzībām, saņemt daudzveidīgus rehabilitācijas un atbalsta pakalpojumus un izveidotu speciālās izglītības attīstības centru, kas sniegtu atbalstu un konsultācijas iekļaujošās izglītības jautājumos.

Plānots, ka internāta pakalpojumi izglītojamajiem Tukuma novada internātpamatskolā no 3.septembra tiks nodrošināti izglītības programmu īstenošanas vietā Lamiņos, Pūres pagastā. Nepieciešamības gadījumā pašvaldība organizēs papildu transporta reisus, lai nodrošinātu visu to tagadējās Tukuma internātpamatskolas izglītojamo, kuriem nepieciešami internāta pakalpojumi, bezmaksas nokļūšanu uz skolu Lamiņos. Savukārt abu reorganizējamo internātpamatskolu īstenoto izglītības programmu mācību process turpināsies gan Lamiņos, gan tagadējā Tukuma internātpamatskolas ēkā Raudas ielā 6 Tukumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)