Banner 980x90

"Tukuma novada sociālais dienests" sadarbosies ar "Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām Latvijas nodaļu" 

Foto: tukums.lv
Foto: tukums.lv
Tukuma novada pašvaldības aģenturā "Tukuma novada sociālais dienests" Tidaholmas ielā 1, Tukumā 19.jūlijā viesojās starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām (ISHR) Vācijas nodaļas un Vācijas izraidīto federācijas delegācija. Tikšanās laikā tika noslēgts sadarbības līgums starp Tukuma novada pašvaldības aģentūru "Tukuma novada sociālais dienests" un biedrību "Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām Latvijas nodaļa".

Kā pilsētas informācijas portāls Tukums24.lv uzzināja Tukuma novada pašvaldībā, puses pārstāvēja Tukuma novada sociālā dienesta direktore Ina Balgalve un biedrības prezidents Roberts Lazda.Puses apņēmās apvienot savus spēkus kopīgas darbības organizēšanai un veikšanai ar nolūku nodrošināt humānās palīdzības sniegšanu Tukuma novada tūcīgām un maznodrošinātām personām, kā arī personām, kuras nonākušas krīzes situācijā.Saskaņā ar sadarbības līgumu pēc Tukuma novada sociālā dienesta pieprasījuma Biedrība apņēmās piegādāt savā rīcībā esošo humāno palīdzību - apģērbu, apavus, sadzīves priekšmetus, mēbeles un tehniskos palīglīdzekļus. savukārt Tukuma novada sociālais dienests apņēmās to nodot Tukuma novada sociālā dienesta redzeslokā esošām trūcīgām, maznodrošinātām vai krīzes situācijā nonākušam personām un ģimenēm, kurām palīdzība ir nepieciešama.

Tukuma novada sociālais dienests apņēmās informēt savā redzeslokā esošās personas un ģimenes par biedrības sniegtās humānās palīdzības saņemšanas iespējām Tukuma novada pašvaldībā.
Darām zināmu, ka palīdzības saņemšanas iespējām iespējams vērsties Tukuma novada sociālajā dienestā pie sociālajiem darbiniekiem, kā arī Starptautiskās apvienības par cilvēka tiesībām Latvijas nodaļā. Informācija pieejama arī mājaslapās "www.tnsd.lv" un "www.sactln.org". Humānās palīdzības sniegšana iespējama, pateicoties ISHR Vācijas nodaļas Vitlihas darba grupai un tās vadītājai Katrīnai Bornmillerei.

Abām organizācijām vienmēr bijušas tuvas attiecības ar Austrumeiropas, jo īpaši Baltijas valstīm. Līdzīgā vizītē delegācija viesojās arī Lietuvā pagājušajā gadā. Vizītes mērķis - noskaidrot Eiropas Savienības un NATO nozīmi Baltijas valstīs, apzināt un stiprināt Vācijas un Latvijas organizāciju sadarbību dažādās jomās, tai skaitā arī humānās palīdzības sniegšanā. Delegāciju uzņēma Tukuma novada Domes Kultūras, sporta un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Smirnova un Sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Rugāja. Delegācija iepazinās ar pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem – Jauniešu sociālajā centrā un Dienas centrā "Saime", tika informēta par sociālās aizsardzības sistēmu Tukuma novada pašvaldībā.

Sadarbība starp pašvaldību un nevalstisko sektoru ir nepieciešama un atbalstāma, lai sasniegtu savstarpēji saistītus mērķus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)