Banner 980x90

"Puratos Latvia" apgrozījums pērn - 21,58 miljoni eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ogu un augļu pārstrādes uzņēmums SIA "Puratos Latvia" pagājušajā gadā strādājis ar 21,58 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,8% samazinājums salīdzinājumā ar 22,21 miljonu 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv"ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma peļņa samazinājusies par 16% - no 787 208 eiro 2014.gadā līdz 661 877 eiro pērn.

Vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma darbības joma joprojām ir augļu un ogu piedevu ražošana piena pārstrādes un konditorejas uzņēmumiem. Tāpat tiek ražotas dažāda veida sulas, sīrupi, ievārījumi, deserti, tomātu kečupi.

Produkcija tiek realizēta vietējā, kā arī Eiropas Savienības un citu valstu eksporta tirgos. Uzņēmuma eksports veido vairāk nekā 70% no kopējā apgrozījuma, zīmolam "Pūre" eksporta apjoms sasniedz 35% no kopējā apgrozījuma.

Šogad tiks turpināta iepriekšējos gados sāktā ražošanas procesu optimizācija, ieviešot inovatīvas tehnoloģijas un apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu.

Uzņēmums dibināts 1994.gadā Tukuma novada Pūres pagastā, pamatkapitāls - 1 659 350 eiro, darbinieku skaits - 196.

Kā ziņots, "Puratos Latvia" iepriekšējais nosaukums līdz 2012.gada augustam bija "Pure Food". Pirms tam, 2011.gada 27.aprīlī, uzņēmuma īpašnieks Pēteris Žimants paziņoja par uzņēmuma pārdošanu Beļģijas privāta kapitāla uzņēmumam "Puratos Group NV".

"Puratos Group NV" ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas gatavo izejvielas maizes ražotāju, konditorejas un šokolādes industrijas uzņēmumiem. "Puratos" ir pārstāvēta vairāk nekā 100 pasaules valstīs, uzņēmumā darbojas vairāk nekā 56 ražošanas rūpnīcas ar 5000 darbiniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)